ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/03/2017 05:33 EET | Updated 20/03/2017 05:33 EET

Ηχηρά τετ α τετ στη ΝΔ: Οι κρυφές και οι φανερές συναντήσεις

Eurokinissi

Πρόκειται για το πρώτο τετ α τετ των δύο πολιτικών μετά τις ηχηρές δηλώσεις Μεϊμαράκη πώς όσοι λένε ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα της κυβέρνησης είναι τζάμπα μάγκες.

Λίγες ημέρες μετά ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στις πρώτες θέσεις στη συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και άκουσε με ικανοποίηση τον κ.Μητσοτάκη από βήματος να μιλάει για τις προκλήσεις που είχε κληθεί να διαχειριστεί την κρίσιμη εποχή του καλοκαιριού του 2015.

Σχεδόν ταυτόχρονα με το τέλος της συνεδρίασης ανακοινωνόταν και το κλείσιμο του σημερινού ραντεβού στο γραφείο του Προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.

Η δημοσκοπική επικράτηση της ΝΔ και η δυναμική που καταγράφει στα πολιτικά στοιχεία των ερευνών δεν αφήνει περιθώρια στην ηγεσία του κόμματος για εσωκομματικές εντάσεις και ανέξοδα μέτωπα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι κανείς δεν περισσεύει, αλλά ταυτόχρονα, ότι δεν θα δεχθεί και προσωπικές στρατηγικές που θα θολώνουν το πολιτικό του μήνυμα.

Άλλωστε, όπως σημειώνουν και οι συνεργάτες του, «η αναμέτρηση των δυο στην κούρσα για την προεδρία του κόμματος αποτελεί παρελθόν και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιστρέψουν σε μια περίοδο ανταγωνισμών χωρίς καν να υπάρχει ανάλογο διακύβευμα».

Άλλα στελέχη πάντως θεωρούν περίπου,και ως επιβεβλημένα ανάλογα ραντεβού προκειμένου να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο συνεννόησης σε κεντρικές επιλογές - πχ το αίτημα για εκλογές - ενώ είναι ενδεικτικό ότι στο ίδιο πλαίσιο τοποθετούν και το πρόσφατο τετ α τετ του Κώστα Καραμανλή με την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και μια ανάλογη συνάντηση που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στην πραγματικότητα ο κ.Μητσοτάκης εκτός από την προφανή επιδίωξη να κλείσει κάθε πιθανή εστία έντασης, επιχειρεί να επαναπατρίσει πιθανές «χαμένες» ψήφους που είχαν ως σημείο αναφοράς τον Καραμανλισμό.

Μόνο τυχαίες δεν θεωρούν άλλωστε τις συχνές αναφορές του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στις αρχές και την πολιτική του Κώστα Καραμανλή, σε μια προσπάθεια να αλιεύσει ψήφους δυσαρεστημένων δεξιών ψηφοφόρων, με τον βουλευτή Σερρών της ΝΔ Κώστα Αχ. Καραμανλή να δίνει την πληρωμένη απάντηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι δεν μπορεί οι Καραμανλικοί να ταυτίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, «και με τον Καραμανλή και με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται».