ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/04/2017 09:39 EEST | Updated 19/04/2017 12:18 EEST

Η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα είναι η μοναδική επιζήσασα από την πτώση του ελικοπτέρου

Facebook

H αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού, Βασιλική Πλεξίδα, είναι η μοναδική επιζήσασα από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κοζάνη το πρωί της Τετάρτης. Η αρχιλοχίας εντοπίστηκε τραυματισμένη και εκτός κινδύνου και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης. Κατάγεται από τα Τρίκαλα και διαμένει στο Βόλο καθώς υπηρετεί στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Η Βασιλική έχει υποστεί κατάγματα στην λεκάνη αλλά εκδορές στα χέρια αλλά είναι εκτός κινδύνου. Μένει με τον σύζυγό της, επίσης αξιωματικό του Στρατού στον Βόλο και η καταγωγή της είναι από τα Τρίκαλα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τέσσερις συνεπιβάτες της έχασαν την ζωή τους στο δυστύχημα. Όλα άρχισαν λίγο πριν τις 8 το πρωί, όταν χάθηκε το σήμα ενός ελικοπτέρου τύπου Χιούι στην Κοζάνη.  Λίγες ώρες αργότερα, οι αρχές εντόπισαν τα συντρίμμια στην περιοχή Σαραντάπορο, όπου βρισκόταν τραυματισμένη η αρχιλογίας Πλεξίδα. Η ίδια μεταφέρθηκε στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Οι υπόλοιποι τέσσερις επιβάτες εντοπίστηκαν νεκροί.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν: στον υποστρατήγο Ιωάννη Τζανιδάκη, στον συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμένου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. 

Sponsored Box