ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/04/2017 14:47 EEST | Updated 25/04/2017 14:57 EEST

Φερόμενο σχόλιο Τραμπ για την Ελλάδα: «Είναι τρομερή η κατάσταση εκεί. Είναι απαίσιο»

Aaron Bernstein / Reuters
U.S. President Donald Trump speaks to reporters following a signing ceremony with Treasury Secretary Steve Mnuchin at the Treasury Department in Washington, U.S., April 21, 2017. REUTERS/Aaron P. Bernstein

Σε σχόλιο σχετικά με τη χώρα μας φέρεται να προέβη ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο των επερχόμενων ανακοινώσεων για την πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης όσον αφορά στο ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Newsmax, μιλώντας σε συνάντηση με δημοσιογράφους συντηρητικών ΜΜΕ στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, φάνηκε να συμπάσχει με την Ελλάδα, προβαίνοντας σε σχετικό σχόλιο: «Η Ελλάδα! Είναι τρομερή η κατάσταση εκεί. Είναι απαίσιο. Είστε Έλληνες;».

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Τραμπ είπε πως θα αποκαλύψει την πολιτική για το ΔΝΤ σύντομα, μέσα σε λίγες ημέρες, υποδεικνύοντας έτσι πως το πιθανότερο είναι να διατηρήσει το παρόν επίπεδο οικονομικής στήριξης/ συμμετοχής της αμερικανικής κυβέρνησης στο Ταμείο, αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να το επανεξετάσει.