Women Changing Greece: Δύο γυναίκες μιλούν για το πώς αλλάζουν την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Women Changing Greece: Δύο γυναίκες μιλούν για το πώς αλλάζουν την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Το «Women Changing Greece» είναι μια νέα σειρά μικρών ντοκιμαντέρ της HuffPost Greece σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α., όπου 9 γυναίκες μιλούν για την συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αμερική υπό την αιγίδα του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών που έδρασαν ως καταλύτες για αλλαγές που τις ώθησαν να πρωτοπορήσουν στην Ελλάδα.

Στο δεύτερο επεισόδιο, δύο γυναίκες μοιράζονται την εμπειρία τους στις ΗΠΑ σχετικά με την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Η Μπέττυ Τσακαρέστου, Ph.D, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων, συμμετείχε το 2015 στη μελέτη εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ για ακαδημαϊκούς των ΜΜΕ και της δημοσιογραφίας στο Οχάιο των ΗΠΑ: «Πιστέυω ότι μία από τις πιο σημαντικές συζητήσεις της εποχής είναι το “listening”, το “πώς ακούμε;”, και το πώς κάνω δημοσιογραφία και επικοινωνία που ακούει τις κοινότητες και παρέχει πίσω ειδήσεις και πληροφορίες ως υπηρεσία στις κοινότητες». Για την ίδια, το ταξίδι στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο «ήταν μια πραγματική αποκάλυψη. Βελτίωσα, ξανασκέφτηκα και αναθεώρησα πάρα πολλές πρακτικές στο κομμάτι της οργάνωσης, της καθοδήγησης και του περιεχομένου στο πώς δουλεύουμε το εργαστήριο.»

Η Ιωάννα Φωτοπούλου, συνιδρύτρια της Simple Rocks, συμμετείχε το 2016 στη διατλαντική πρωτοβουλία για νεανική καινοτομία και ηγεσία: «Όταν μιλάμε για κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, θεωρούμε ότι μιλάμε για μη κυβερνητικές οργανώσεις και όχι για κάτι που παράγει αξία και βγάζει χρήματα για αυτή την αξία που παράγει, κάνοντας ταυτόχρονα καλό στην κοινωνία». Η ίδια συνηδητοποίησε τι ήθελε να κάνει μόλις γύρισε από το ταξίδι της στην Αμερική: «Ήθελα να κάνω τη δική μου εταιρεία και να βοηθάω πολύ συγκεκριμένα ανθρώπους να πετύχουν πιο γρήγορα τα όνειρά τους».

Ακούστε ολόκληρες τις ιστορίες τους στο επεισόδιο που ακολουθεί:

Δείτε το πρώτο επεισόδιο του Women Changing Greece: Τρεις γυναίκες μιλούν για το πώς αλλάζουν την επιχειρηματικότητα την Ελλάδα

Δημοφιλή