ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/05/2017 17:04 EEST | Updated 22/05/2017 17:09 EEST

Ο Ντάισελμπλουμ λέει ότι δεν θα έχουμε σήμερα συνολική συμφωνία

ALBERTO PIZZOLI via Getty Images
Eurogroup President and Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem arrives for a G7 summit of Finance Ministers on May 11, 2017 in Bari. / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI (Photo credit should read ALBERTO PIZZOLI/AFP/Getty Images)

Μειώνει και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τις προσδοκίες για συμφωνία και για το χρέος στο αποψινό Eurogroup, λέγοντας προσερχόμενος ότι δεν θα υπάρξει σήμερα μία συνολική συμφωνία για την Ελλάδα.

«Η επίσημη απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αν χρειαστεί, θα ληφθεί στο τέλος του προγράμματος» τόνισε εξηγώντας ότι το ΔΝΤ αναζητά περισσότερη σαφήνεια για το που μπορούμε να φτάσουμε. «Αυτό είναι το θέμα σήμερα, αν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Προσπαθώ και δουλεύω για "μια συμφωνία" σήμερα που όμως δεν θα είναι "η συμφωνία"», είπε.

«Η εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος, θα μπορούσε να αποφασιστεί σήμερα» διευκρίνισε.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ, είπε ότι «είναι ώρα το Ταμείο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα». «Αυτός είναι ο σημερινός στόχος» έσπευσε να προσθέσει.

Νωρίτερα, και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε ξεκαθαρίσει ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα αποφασιστούν μετά τη λήξη του προγράμματος.