Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με το νέο σώμα της Rihanna, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο καλό

Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με το νέο σώμα της Rihanna, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο καλό
NEW YORK, NY - MAY 22: Rihanna attends the 69th Annual Parsons Benefit at Pier Sixty at Chelsea Piers on May 22, 2017 in New York City. (Photo by James Devaney/WireImage)
James Devaney via Getty Images
NEW YORK, NY - MAY 22: Rihanna attends the 69th Annual Parsons Benefit at Pier Sixty at Chelsea Piers on May 22, 2017 in New York City. (Photo by James Devaney/WireImage)

Όταν παρατηρείται αισθητή αλλαγή στα κιλά ενός διάσημου, ειδικά αν ο εν λόγω διάσημος είναι γυναίκα, ο κόσμος το συζητά. Αν χάσει κιλά, διάφορα lifestyle και fitness sites το παρουσιάζουν ως «εντυπωσιακό makeover», ένα «νέο ξεκίνημα» ή κάποιου άλλου είδους θετική «μεταμόρφωση». Και οι παρατηρητές τους αποθεώνουν και τους επευφημούν.

Όταν όμως μια διάσημη πάρει κιλά, τα ίδια μέσα αρχίζουν να κάνουν σενάρια για το αν είναι έγκυος, μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Αν η εγκυμοσύνη αποκλειστεί, ο κόσμος αρχίζει να αναρωτιέται αν είναι άρρωστη, αν έχει κατάθλιψη ή αν περνά κάποιου είδους κρίση στη ζωή της. Όταν όμως είναι η Rihanna αυτή που παίρνει κιλά, τότε συμβαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό.

Τα φλας των παπαράτσι έπιασαν τις προάλλες τη RiRi σε μια έξοδό της, και φάνηκε πως η διάσημη τραγουδίστρια έχει πάρει λίγα επιπλέον κιλά. Παρότι οι φήμες περί εγκυμοσύνης άρχισαν να διαρρέουν στο λεπτό -όπως γίνεται πάντα- χάθηκαν γρήγορα μέσα στον ωκεανό των φαν που δήλωναν ευτυχείς για τη νέα φιγούρα της Rihanna. Το Twitter, συγκεκριμένα, γέμισε με υποστηρικτές της που επέμεναν πως η Rihanna είναι πιο όμορφη από ποτέ με τα επιπλέον κιλά.

Κάπου εδώ ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι, παρότι η γενική αντίδραση απέναντι στη νέα εμφάνιση της Rihanna σηματοδοτεί μια πολύ θετική αλλαγή στον τρόπο που ο κόσμος αντιμετωπίζει τις διάσημες γυναίκες όταν παίρνουν κιλά, δεν είναι απαραίτητα λόγος για να χαρούμε. Από μόνο του το γεγονός πως συζητάμε για το σώμα της Rihanna, είναι μια υπενθύμιση του πόση έμφαση εξακολουθούμε να δίνουμε στην εμφάνιση μιας γυναίκας, θεωρώντας τη σημαντική. Και, μην απατάστε. Ακόμα και αυτός ο «εορτασμός» των καμπύλων της Rihanna είναι για ένα διαφορετικό μεν τύπο σώματος, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί ένα συγκεκριμένο στάνταρ ομορφιάς.

Αρκετές φυλές στον κόσμο απορρίπτουν το λεπτό σώμα ως τον ιδανικό τύπο σώματος. Για τους μαύρους ανθρώπους, συγκεκριμένα, το σώμα της τηλεπερσόνας LaLa Anthony είναι πιο κοντά στο «ιδανικό» γυναικείο σώμα από αυτό της Beyonce ή της Rihanna. Για τον ίδιο λόγο η Kim Kardashian πουλά περισσότερο στη μαύρη γυναικεία κοινότητα. Η τεράστια έκρηξη της τάσης των ενισχυμένων οπισθίων, με βίντεο στο YouTube όπως αυτό, είναι η απόδειξη. Πολλοί άνθρωποι επικροτούν τα επιπλέον κιλά της Rihanna επειδή είναι ένα σημάδια πως η σταρ πηγαίνει προς το ιδανικό καμπυλωτό σώμα. Κάτι μας λέει όμως πως αν η RiRi πάρει κι άλλα κιλά και ο κόσμος θεωρήσει πως το έχει παρακάνει, ή αν δεν έχει πλέον τις αναλογίες του σωματότυπου κλεψύδρα, όλος αυτός ο ενθουσιασμός θα μετατραπεί σε κριτική. Και τότε δεν θα είναι θετική.