Αν ακόμα και αυτός ο σκύλος καταλαβαίνει τι σημαίνει «όχι», κανείς βιαστής δεν έχει δικαιολογία

Αν ακόμα και αυτός ο σκύλος καταλαβαίνει τι σημαίνει «όχι», κανείς βιαστής δεν έχει δικαιολογία

«Φορούσε πολύ κοντή φούστα», «Πήγαινε γυρεύοντας», «Τι δουλειά είχε έξω τέτοια ώρα;».

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για ένα θύμα βιασμού. Όχι, φυσικά για να το υπερασπιστούν, αλλά για να το κατηγορήσουν, αφού ακόμα και το 2017 μία γυναίκα εύκολα θα κατηγορηθεί ότι φταίει εκείνη για τον ίδιο τον βιασμό της, με τη δικαιολογία ότι «έδινε δικαιώματα».

Αυτό το διάγραμμα θα μπορούσε να απαντήσει σε όλους εκείνους που πιστεύουν κάτι τέτοιο, αλλά αν αυτό δεν είναι αρκετό, μία γυναίκα προσπάθησε με μία φωτογραφία να δώσει μία εύστοχη αναλογία για να εξηγήσει πόσο χαζό είναι να κατηγορεί κάποιος το ίδιο το θύμα για τον βιασμό του.

«Προς τους ανθρώπους που λένε ότι οι γυναίκες πέφτουν θύματα βιασμού λόγω του τρόπου που ντύνονται. Αυτός είναι ο σκύλος μου. Το αγαπημένο του φαγητό είναι η μπριζόλα. Τα μάτια του είναι στην ίδια ευθεία με το πιάτο μου. Δεν πλησιάζει πιο κοντά επειδή του είπα όχι. Αν ένας σκύλος μπορεί να συμπεριφερθεί καλύτερα από εσάς, τότε πρέπει να επανεξετάσει την ζωή σας. Μοιραστείτε το ελεύθερα, ο σκύλος μου είναι αξιαγάπητος.»

Αυτή η υπέροχη αναλογία που έκανε η Bree Wiseman στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, έχει πάνω από 266.000 share.

Η 22χρονη μίλησε στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost για το πόσο γελοίο είναι να κατηγορεί κάποιος τα ίδια τα θύματα του βιασμού και ελπίζει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο με την ανάρτησή της.

«Το μόνο πρόσωπο που πρέπει να κατηγορήσεις για τον βιασμό, είναι ο βιαστής. Ήταν δική του απόφαση να βιάσει., οι άνθρωποι δεν πρέπει να ανησυχούν για το τι επιλέγουν να φορέσουν επειδή φοβούνται μήπως τους βιάσουν. Θέλω οι άνθρωποι να δουν ότι αυτό είναι πρόβλημα και να σταθούν ενωμένοι απέναντι στον αποτροπιασμό στην κατηγορία και την ντροπή των θυμάτων.»