ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/07/2017 15:41 EEST | Updated 31/07/2017 15:42 EEST

Χάκερ χτύπησαν το HBO και διέρρευσαν online υλικό του Game of Thrones και άλλων σειρών

Daniel Knighton via Getty Images
SAN DIEGO, CA - JULY 23: The Iron Throne display at the Hall of Faces presented by the HBO hit series 'Game of Thrones' at Comic-Con International - Day 3 on July 22, 2016 in San Diego, California. (Photo by Daniel Knighton/FilmMagic)

Στο στόχαστρο χάκερ βρέθηκε το HBO, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με αναφορές- τη διαρροή υλικού του Game of Thrones και άλλων σειρών, συμπεριλαμβανομένων επεισοδίων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Entertainment Weekly, η εταιρεία επιβεβαίωσε το περιστατικό: «Το HBO πρόσφατα βίωσε ένα “κυβερνοσυμβάν”, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή δεδομένων» αναφέρεται σε ανακοίνωση. «Αρχίσαμε άμεσα να διερευνούμε το περιστατικό και συνεργαζόμαστε με την αστυνομία και εταιρείες του χώρου της κυβερνοασφαλείας».

Οι χάκερ ισχυρίζονται πως απέκτησαν 1,5 terabytes δεδομένων από την εταιρεία, ενώ φαίνεται πως έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν online επεισόδια των σειρών Ballers και Room 104. Υπάρχει επίσης υλικό σε μορφή κειμένου, που φέρεται να είναι το σενάριο του τετάρτου επεισοδίου της τρέχουσας σεζόν του Game of Thrones. Παράλληλα, υπόσχονται πως έρχονται «περισσότερα» - αν και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας δεν είχε εμφανιστεί online κάποιο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς.

Οι χάκερ ανακοίνωσαν το περιστατικό με ανώνυμο email το οποίο απεστάλη σε πολλούς δημοσιογράφους, όπου γινόταν λόγος για «τη μεγαλύτερη διαρροή στην εποχή του κυβερνοχώρου».