Ο Τζον Μακέιν μίλησε δημόσια για την σοβαρή κατάσταση της υγείας του κι εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αντιμετώπισή της

Ο Τζον Μακέιν μίλησε δημόσια για την σοβαρή κατάσταση της υγείας του κι εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αντιμετώπισή της
AFP PHOTO / SAEED KHAN (Photo credit should read SAEED KHAN/AFP/Getty Images)
AFP PHOTO / SAEED KHAN (Photo credit should read SAEED KHAN/AFP/Getty Images)
SAEED KHAN via Getty Images

Ο βετεράνος Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, Τζον Μακέιν μίλησε χθες δημόσια για την σοβαρότητα του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει στην εκπομπή “State of the Union” του CNN. Στην πρώτη εθνικής εμβέλειας συνέντευξή του από την διάγνωση της κατάστασης της υγείας του, δήλωσε ότι πρόκειται για την τελευταία δοκιμασία σε μια ζωή γεμάτη από σκληρές μάχες.

“Είμαι αντιμέτωπος με μία πρόκληση, αλλά έχω αντιμετωπίσει κι άλλες προκλήσεις. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα βγάλω πέρα κι αυτή την φορά,” είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο Ρεπουμπλικάνος από την Αριζόνα που διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Ιούλιο, ενώ όπως δήλωσε θα κάνει μία εξέταση μαγνητικής απεικόνισης σήμερα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της υγείας του.

“Είμαι καλά,” δήλωσε ο ίδιος στον Τζέικ Τάπερ. “Η πρόγνωση μου είναι πολύ καλή. Κοιτάξτε, ο καρκίνος που αντιμετωπίζω είναι πολύ επιθετικός, αλλά όλα τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά.”

Ο Μακέιν επέστρεψε στην Ουάσινγκτον την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς άρχισαν οι εργασίες της Γερουσίας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ θα επικεντρώσει πλέον την προσοχή του στις αμυντικές δαπάνες.

Στην διάρκεια της συνέντευξης, ο πρώην προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό που τον φροντίζει και τόνισε ότι οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί σήμερα η ιατρική, αποτελούν απόδειξη της αισιόδοξης στάσης που τηρεί ο ίδιος. “Λαμβάνω την καλύτερη ιατρική φροντίδα που κάποιος μπορεί να λάβει,” είπε ο Μακέιν. Ωστόσο, έδωσε έμφαση στην σοβαρότητα της ασθένειας του τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να δώσει μία “αισιόδοξη εικόνα” για την σκληρή μορφή καρκίνου με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος.

Παράλληλα, ο βετεράνος Γερουσιαστής και πρώην αιχμάλωτος πολέμου, δήλωσε ότι είναι ευγνώμων που μπορεί να δει ευχάριστα την ζωή του μέσα από τις αναμνήσεις του, συμπεριλαμβανομένης και της προεδρικής του υποψηφιότητας για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το 2000. Με διάθεση χιούμορ πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι σήμερα θεωρείται ένας καταξιωμένος πολιτικός, αλλά και γηραιός ηγέτης στο κόμμα του, ο ίδιος, θυμάται τον καιρό που φοιτούσε στη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι ο Μακέιν ελπίζει ότι θα νικήσει την ασθένεια και θα ζήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, ο ίδιος αισθάνεται ήρεμος. “Κάθε ζωή θα τελειώσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο,” είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το πως θα ήθελε να τον θυμούνται, ο Μακέιν απάντησε: “Υπηρέτησε την χώρα του κι όχι πάντα με τον σωστό τρόπο -έκανε πολλά λάθη και σφάλματα- αλλά υπηρέτησε την πατρίδα του κι ελπίζω ότι μπορούμε να προσθέσουμε, ότι το έκανε με τιμή,” τόνισε ο ίδιος.

Δημοφιλή