ΔΙΕΘΝΕΣ
16/10/2017 15:06 EEST | Updated 16/10/2017 15:29 EEST

Στο έλεος των πυρκαγιών η Πορτογαλία: Τουλάχιστον 32 οι νεκροί. 7 αγνοούνται

Anadolu Agency via Getty Images
LISBON, PORTUGAL - OCTOBER 16: Firefighters try to extinguish amid forest fire in Serra de Bouro district of Leiria, north of Lisbon, Portugal on October 16, 2017. There were registered over 500 fires resulting on, until now, 27 dead, have broken out in all over the country. (Photo by Joao Henriques/Anadolu Agency/Getty Images)

Στους 32 ανέρχονται οι νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται από την Κυριακή στην Πορτογαλία ενώ άλλοι επτά άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Υπάρχουν ακόμη σημεία όπου δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν οι διασώστες, κατά συνέπεια ο απολογισμός είναι προσωρινός», είπε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Πατρίσια Γκάσπαρ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα στη Λισαβόνα.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα βρέφος ηλικίας μόλις ενός μηνός.

Όλα τα θύματα, καθώς και οι αγνοούμενοι, προέρχονταν από τις περιοχές της Κοΐμπρας, του Καστέλο Μπράνκο, του Βιζέου και της Γκουάρντα, δηλαδή την κεντρική και βόρεια Πορτογαλία.

Από τις εκατοντάδες πυρκαγιές έχουν τραυματιστεί επίσης 56 άνθρωποι, πολίτες και πυροσβέστες. Οι 16 από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στη Γαλικία, την επαρχία της Ισπανίας που συνορεύει με την Πορτογαλία και όπου ξέσπασαν επίσης μεγάλες πυρκαγιές, έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Photo gallery portugal See Gallery

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)