Κυριακάτικο Τραπέζι: Ζουμερό κοτόπουλο με ντομάτα και πέστο και σπιτική γρανίτα φράουλα

Δύο εύκολες και νόστιμες καλοκαιρινές συνταγές.
Open Image Modal
bubbles&avocados

Το μενού μας για το Κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας, είναι γρήγορο, γευστικότατο και πολύ καλοκαιρινό.

Δύο συνταγές που θα μας ενθουσιάσουν και που θα τις απολαύσουμε όχι μόνο την ώρα που τις γευόμαστε αλλά ακόμα περισσότερο κατά την προετοιμασία τους.

Για κυρίως πιάτο θα έχουμε πανεύκολο, ζουμερότατο κοτόπουλο με σπιτικό πέστο και στην συνέχεια θα απολαύσουμε μία ελαφριά, μια δροσερότατη και με ελάχιστες θερμίδες, γρανίτα φράουλα.

Καλή μας όρεξη.

Κοτόπουλο με ντομάτα και πέστο

Open Image Modal

Υλικά

4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο φιλέτο

2 ντομάτες

2 μεσαία κρεμμύδια

3 κουτ. σούπας pesto 

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας κουρκουμά

Αλατοπίπερο

Υλικά Πέστο

1 μπολ πλατύφυλλο βασιλικό πλυμμένο και στεγνό

½ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ κουτ. γλυκού κουρκουμά

½ φλιτζ. κάσιους ωμά

1 σκελίδα σκόρδου

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση 

Για Πέστο

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να είναι έτοιμο το pesto μας.

Εάν δούμε ότι βγαίνει πολύ πηχτό, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά της σούπας νερό.

Το αποθηκεύουμε μέσα σε βαζάκι και στο πάνω μέρος βάζουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Διατηρείται στο ψυγείο για 5-6 μέρες.

Για το κοτόπουλο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τον κουρκουμά.

Τοποθετούμε τα κομμάτια του φιλέτου σε ένα ταψί και με ένα πινέλο, αλείφουμε το μείγμα με το ελαιόλαδο πάνω στο κοτόπουλο.

Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω στο κοτόπουλο.

Πάνω από την ντομάτα βάζουμε ροδέλες από κρεμμύδι.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο, ρίχνουμε μία κουταλιά από το δροσερό πέστο και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από HuffPost GR και bubbles and avocados

 

Γρανίτα Φράουλα

Open Image Modal

Υλικά

1 κιλό πλυμμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες, φράουλες

1/4 έως 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (ξεκινάμε με το 1/4 του φλιτζανιού και προσθέτουμε ανάλογα με το πόσο γλυκό το επιθυμούμε)

1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τις φράουλες και την ζάχαρη (ή το μέλι) σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στην ζάχαρη, ή το μέλι, αν χρησιμοποιήσουμε, να αντλήσει τους χυμούς και τις γεύσεις από τις φράουλες.

Ρίχνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις ανακατεύουμε, προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό.

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή.

Ρίχνουμε το μείγμα σε καλούπια παγωτού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, μέχρι να αποκτήσει στερεά μορφή.

Αναδημοσίευση από HuffPost GR και Made to Be a Momma