Πλεύρης: Εξετάζεται η παραγραφή προστίμων για τους άνω των 60 που έκαναν εμβόλιο

Τι είπε για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή.
Open Image Modal
via Associated Press

Εξετάζεται η παραγραφή προστίμων για άτομα άνω των 60 που έλαβαν πρόστιμο ως ανεμβολίαστοι αλλά τελικά έκαναν το εμβόλιο, είπε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε επίσης και στους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή: «Θα επιθυμούσα τα άτομα που δεν εμβολιάζονται γιατί δεν πιστεύουν στην επιστήμη, να μην παρέμεναν στο Εθνικό σύστημα Υγείας, όμως η γραμμή που ακολουθούμε είναι να επαναξιολογούμε σύμφωνα με την πορεία της πανδημίας».

Σχετικά με τα νέα εμβόλια ο υπουργός ανέφερε πως οι άνω των 60 και ευάλωτες ηλικιακές ομάδες έχουν σύσταση για να κάνουν το νέο εμβόλιο ενώ η ηλικιακή ομάδα 30-60, έχει τη δυνατότητα να κάνει το νέο εμβόλιο, σε συνεννόηση με τον γιατρό. Η δόση με το νέο εμβόλιο μπορεί να γίνει στο τρίμηνο από την προηγούμενη δόση. Σχετικά με την επικαιροποίηση, ο υπουργός ανέφερε πως «όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη βαριά νόσηση, Τα επικαιροποιημένα, παρέχουν κάλυψη όχι μόνο από τη βαριά νόσηση, αλλά προστατεύουν ως ένα κομμάτι και προς τη μόλυνση».