Γλυφάδα: Ζευγάρι ληστών έσυρε στον δρόμο 85χρονη για να αρπάξουν την αλυσίδα από το λαιμό (vid)

Η ηλικιωμένη γυναίκα υπέστη κάταγμα στο ισχίο, υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο και μέχρι και σήμερα είναι κλινήρης στο σπίτι της.
Open Image Modal
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Eurokinissi

Ήθελαν την αλυσίδα με τον σταυρό, που φορούσε στον λαιμό. Την έριξαν στο έδαφος, την έσυραν, μέχρι να κόψουν την αλυσίδα, και την τραυμάτισαν σοβαρά.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, όμως, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της 13ης Απριλίου, στην οδό Δημητρίου Γλυνού στη Γλυφάδα. Εκεί ο 48χρονος κακοποιός με τη 49χρονη συνεργό του, κινούμενοι με το αυτοκίνητο τού πρώτου, είδαν μία 85χρονη γυναίκα με το κόσμημα στον λαιμό να περπατά στον δρόμο. Η 49χρονη βγήκε από το αυτοκίνητο, άρπαξε την αλυσίδα της 85χρονης, αλλά επειδή το θύμα αντέδρασε ενστικτωδώς, με το δεύτερο χέρι της έσφιξε τον λαιμό, την έριξε στο έδαφος και την έσυρε, μέχρι να κοπεί η αλυσίδα.

Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και οι δύο ληστές έσπευσαν να εξαφανιστούν. Όπως φαίνεται και σε βίντεο, που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, ο 48χρονος είχε σηκώσει την πόρτα του πορτ μπαγκάζ, ώστε να μην διακρίνει κάποιος την πινακίδα με τον αριθμό κυκλοφορίας.

Η ηλικιωμένη γυναίκα υπέστη κάταγμα στο ισχίο, υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο και μέχρι και σήμερα είναι κλινήρης στο σπίτι της, χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν συλληφθεί κατ’επανάληψη για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν, αναμένεται να οδηγηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν.