Ο Θοδωρής Παπαλουκάς αποτέλεσε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αγαπήθηκε όσο λίγοι στον ρωσικό σύλλογο.

Οι Ρώσοι όπως είναι φυσικό δεν ξεχνούν την προσφορά του πρώην μπασκετμπολίστα στην ομάδα της Μόσχας και για αυτόν τον λόγο τον προσκάλεσαν στην φαντασμαγορική εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την κατάκτηση της Euroleague το 2006.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, ο πρώην διεθνής εμφανίστηκε στο γήπεδο της ΤΣΣΚΑ πάνω σε άλογο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, αλλά και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Η στιγμή της εισόδου του Παπαλουκά στο παρκέ ήταν μία από τις πιο ξεχωριστές της βραδιάς, με την ΤΣΣΚΑ να τιμά την ομάδα που έφερε το ρωσικό κλαμπ στην κορυφή της Ευρώπης μετά από σχεδόν 36 χρόνια.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ ήταν ο κορυφαίος του τελικού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ έχοντας 18 πόντους, 7 ασίστ και 3 ριμπάουντ.