Ai Key Takeaways

Σχετικά με αυτή την περίληψη

Η περίληψη δημιουργήθηκε αυτόματα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να σας δώσει μια γρήγορη εικόνα των βασικών σημείων του άρθρου.

Οι περιλήψεις AI ενδέχεται να περιέχουν ανακρίβειες ή παραλείψεις. Για την πλήρη ενημέρωση, διαβάστε ολόκληρο το άρθρο.

  • Ένας 18χρονος άνδρας επιτέθηκε με σπαθί σε λύκειο της πόλης Φάγκερστα στη Σουηδία, προκαλώντας τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό τριών ακόμη.
  • Η αστυνομία επενέβη άμεσα στο σχολικό συγκρότημα, εντόπισε τον δράστη, τον πυροβόλησε και τον συνέλαβε για το περιστατικό.
  • Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας τρίτος τραυματίας έλαβε εξιτήριο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.
  • Οι σουηδικές αρχές διεξάγουν έρευνα για να διαπιστώσουν τα κίνητρα του συλληφθέντος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου.
Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Προσθήκη της huffingtonpost.gr στην Google

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης με σπαθί σε λύκειο της κεντρικής Σουηδίας, ενώ η αστυνομία έχει συλλάβει έναν 18χρονο ως ύποπτο για την επίθεση, σύμφωνα με το Reuters. Το περιστατικό σημειώθηκε στο λύκειο Μπρινέλ, στην πόλη Φάγκερστα, η οποία βρίσκεται περίπου 170 χιλιόμετρα από τη Στοκχόλμη και έχει πληθυσμό περίπου 13.000 κατοίκων.

Το σχολείο είχε μόλις ανοίξει ξανά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ για ορισμένους μαθητές επρόκειτο για την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Το λύκειο φιλοξενεί περίπου 450 μαθητές ηλικίας 16 έως 20 ετών.

Advertisement
Advertisement

Η αστυνομία δέχθηκε κλήση στις 14:06 τοπική ώρα για περιστατικό «σοβαρής και πιθανώς θανατηφόρας βίας» και κινητοποίησε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις προς το σχολείο. Ο 18χρονος ύποπτος συνελήφθη και οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες και τα κίνητρα της επίθεσης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο και τον πυροβόλησαν

«Λάβαμε συναγερμό στις 14:06 για ύποπτο περιστατικό θανατηφόρας βίας και στείλαμε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις στο σχολείο», δήλωσε εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο και τον πυροβόλησαν, προτού τον ακινητοποιήσουν και τον θέσουν υπό κράτηση. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για έναν 18χρονο άνδρα.

Με σπαθί και κράνος ο δράστης

Η δημόσια σουηδική ραδιοτηλεόραση SVT, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι ο 18χρονος ήταν πρώην μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου και κατά την επίθεση κρατούσε σπαθί, ενώ φορούσε κράνος.

Advertisement

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για επίθεση.

Οι ακριβείς συνθήκες της επίθεσης, καθώς και τα κίνητρα του δράστη, παραμένουν υπό διερεύνηση από τις σουηδικές αρχές.

Σοβαρά τραυματισμένοι δύο μαθητές

Δύο έφηβοι συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της περιοχής. Ένας ακόμη τραυματίας μεταφέρθηκε για εξετάσεις και περίθαλψη, αλλά αργότερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Το αιματηρό περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στη Φάγκερστα, καθώς συνέβη λίγες μόλις ημέρες μετά την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες για τη νέα χρονιά. Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, επιχειρώντας να συνθέσουν το χρονικό της επίθεσης και να εξακριβώσουν τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε μέσα και γύρω από το σχολείο.

Advertisement