Αυστραλία: Ερευνα για τη μετάδοση του βίντεο των επιθέσεων στη Ν. Ζηλανδία από τα κανάλια

Το βίντεο του δράστη των επιθέσεων προβλήθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών.
ASSOCIATED PRESS

Ερευνα για την παραβίαση των Κανόνων Δεοντολογίας από τα τηλεοπτικά δίκτυα της Αυστραλίας που μετέδωσαν το βίντεο του δράστη της μαζικής δολοφονίας 50 ατόμων στη Ν. Ζηλανδία, διέταξαν οι αρμόδιες αρχές της χώρας.

Η έρευνα επικεντρώνεται «σε κάθε είδους αναπαραγωγή από την τηλεόραση της Αυστραλίας του βίντεο που μεταδώθηκε ζωντανά από τον δράστη» ανακοίνωσε η δημόσια Αρχή Επικοινωνιών και ΜΜΕ της Αυστραλίας.

Το βίντεο των επιθέσεων της Παρασκευής διακινήθηκε ταχύτατα μέσω Ιντερνετ και προβλήθηκε από αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα της Αυστραλίας, όπως το Sky News, με αποτέλεσμα το Sky Network Television, που είναι το μεγαλύτερο δορυφορικό δίκτυο της Ν. Ζηλανδίας, να αφαιρέσει το Sky News της Αυστραλίας από το πρόγραμμά του.

Το βίντεο του δράστη των επιθέσεων προβλήθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών, παρά την καταδίκη της μετάδοσής του από την ΕΣΗΕΑ.

Δημοφιλή