Αυστραλία: Νεκρό μέσα σε βαρέλι εντοπίστηκε αγνοούμενο κοριτσάκι εννέα ετών

Ένας άνδρας κατηγορείται για φόνο μετά την εξαφάνιση ενός κοριτσιού στα Γαλάζια Όρη.
picture alliance via Getty Images

Ένας άνδρας 31 ετών συνελήφθη ως ύποπτος στην Αυστραλία για την δολοφονία μια νεαρής αγνοούμενης κοπέλας 9 ετών, που βρέθηκε μέσα σε βαρέλι νεκρή.

Το θύμα είχε χαθεί την περασμένη εβδομάδα από την περιοχή Γαλάζια Όρη κοντά στο Σίδνεϊ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η εξαφάνισή της πυροδότησε μια μαζική έρευνα που ολοκληρώθηκε την Τρίτη (18/1) όταν οι Αρχές ανακάλυψαν το πτώμα του παιδιού κοντά σε ένα ποτάμι σε μια γειτονική περιοχή. Η αστυνομία είπε ότι ένας Αυστραλός 31 ετών συνελήφθη σε διαμέρισμα στο Σίδνεϊ.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή αλλά δεν έκανε λόγο για δολοφονία ούτε ζήτησε συγνώμη. Η επόμενη ακρόασή του θα γίνει τον Μάρτιο. Η κοριτσάκι, της οποίας η ταυτότητα δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί για νομικούς λόγους, βρισκόταν σε διακοπές με τη μητέρα της όταν εξαφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη. Το επόμενο πρωί η μητέρα της έκανε αναφορά στις Αρχές.

Τις επόμενες πέντε ημέρες, αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές ερεύνησαν την περιοχή ενώ περισσότεροι από 200 αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνα που ταυτοποίησε τον ύποπτο και τις «περίεργες κινήσεις του», σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Ήταν μια αρκετά επίπονη δουλειά για την ανάλυση δεδομένων GPS, την ανάλυση από κάμερες και μας οδήγησε να αναζητήσουμε την τοποθεσία που την εντοπίσαμε χθες (σ.σ 18/1) το βράδυ», δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος Ντέιβιντ Χάντσον. Όπως έδειξε η έρευνα ο ύποπτος είχε αγοράσει σακούλες με άμμο από ένα κατάστημα σιδηρικών, καθώς και καύσιμα για να μια βάρκα που βρισκόταν σε μια αποβάθρα στο Σίδνεϊ. «Το σκάφος ωστόσο δεν λειτουργούσε», είπε ο αναπληρωτής επίτροπος Χάντσον.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ταξίδεψε στην περιοχή του ποταμού Κόλο, όπου βρέθηκε αργότερα το βαρέλι. Δεν απέχει πολύ από το σημείο, από όπου χάθηκαν τα ίχνη του παιδιού. «Μέχρι να διεξαχθεί η νεκροψία, εξακολουθούμε να είμαστε αβέβαιοι για το τι ακριβώς της συνέβη», πρόσθεσε ο αναπληρωτής επίτροπος Χάντσον.

«Αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι ο κατηγορούμενος για τον φόνο ήταν υπεύθυνος, πρώτον, για την τοποθέτησή της στο βαρέλι και μετά για την ρίψη αυτού του βαρελιού στη θαμνώδη περιοχή όπου το εντοπίσαμε».

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας της Τετάρτης, ο δικηγόρος του υπόπτου είπε ότι ο πελάτης του είχε μακροχρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας. Οι εισαγγελείς είπαν ότι υπάρχουν «πολυπλοκότητες» στην υπόθεση, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Η αστυνομία από την πλευρά της είπε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων παιδιών θυμάτων απαγορεύεται βάσει της κρατικής νομοθεσίας χωρίς άδεια από τους πλησιέστερους συγγενείς τους, ανέφερε η Sydney Morning Herald.

Πηγή: ΒBC

Popular in the Community