Αυτή είναι η χειρότερη ώρα για να κοιμηθούμε, προειδοποιούν οι γιατροί

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να ταιριάζει σε όλους για να νυστάξουμε, υπάρχουν μερικές ασυνήθιστα άσχημες στιγμές για να αποκοιμηθούμε.
.
Bob Thomas via Getty Images
.

...Ευτυχώς για όσους σκλοράρουμε (ξημερώματα), αποδεικνύεται ότι το μπλε φως του κινητού μας μπορεί να μην βλάψει τον ύπνο μας όσο νομίζαμε - αλλά δυστυχώς, οι επαγγελματίες εξακολουθούν να προτείνουν να ορίσουμε μια αξιοπρεπή ώρα ύπνου.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο TikTok, ο δρ Καράν Ρατζ, ο οποίος είναι γνωστός για το ότι μοιράζεται τις ιατρικές του γνώσεις στην εφαρμογή, ανέφερε πώς, παρόλο που δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να ταιριάζει σε όλους σχετικά με το τι ώρα θα νυστάξουμε, υπάρχουν μερικές ασυνήθιστα άσχημες στιγμές για να αποκοιμηθούμε.

Ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο ανέφερε ότι το να μένουμε ξύπνιοι από τις 22:00 έως τις τέσσερις το πρωί μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων.

«Η ώρα που επιλέγουμε να πάμε για ύπνο μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου μας, αλλά υπάρχει μια μικροδιαφοροποίηση πιο ”λεπτή” από ό,τι υπονοεί αυτό το βίντεο», είπε.

Αυτή ήταν η συμβουλή του

Κοιμόμαστε σε κύκλους των 90 λεπτών.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο ύπνος μας λαμβάνει χώρα σε κύκλους περίπου μισής ώρας, «κατά τους οποίους ο εγκέφαλός μας μετακινείται από τον μη REM ύπνο στον ύπνο REM».

Σημ: Ο ύπνος REM (Rapid Eye Movement) γνωστός και ως ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών είναι το πέμπτο στάδιο του ύπνου και χαρακτηρίζεται από γρήγορες κινήσεις των ματιών.

Αλλά καθώς οδεύουμε προς τις πρωινές ώρες, «λαμβάνουμε περισσότερο από τον πιο ελαφρύ, γεμάτο όνειρα ύπνο REM», συμπλήρωσε.

Λόγω των διαφορετικών (βιολογικών) ρολογιών του σώματος, ορισμένοι μπορεί να αισθάνονται υπνηλία στις 23:00, ενώ άλλοι να θέλουν να κοιμηθούν στη 1 π.μ. Ανάλογα με το δικό μας (ρολόι), «θα υπάρξει κάποια προσαρμογή από το σώμα για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνουμε αρκετό από τον ύπνο μη-REM και REM», λέει ο δρ. Ρατζ.

Έτσι, εφόσον έχουμε σταθερή ώρα ύπνου και ξυπνήματος, θα πρέπει να είμαστε καλό δρόμο, λέει ο γιατρός.

Ποια είναι η χειρότερη ώρα για να κοιμηθούμε;

Ο δρ Ρατζ αναφέρει ότι «δεν έχει σημασία η ακριβής ώρα που θα πάμε για ύπνο… με μια προειδοποίηση».

... Οσοι μπορούν θα πρέπει να αποφύγουν να κοιμούνται στις 3-4 το πρωί.

Φαίνεται ότι πρέπει να κάνω στον εαυτό μου που κάθεται έως αργά τη νύχτα μια αυστηρή προειδοποίηση...