Αυτή είναι η πόλη στην Αλάσκα που δεν θα ξαναδεί τον ήλιο για δύο μήνες

Και δεν είναι η μόνη
DonFink via Getty Images

Αν λειτουργείτε καλύτερα τη νύχτα και δεν νιώθετε το ίδιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, πιθανότατα θα ήταν μια καλή λύση να μετακομίσετε στη βόρεια Αλάσκα και συγκεκριμένα στην πόλη Ούτκιαβικ (πρώην Μπάροου).

Οι κάτοικοι εκεί αντίκρισαν τον ήλιο για τελευταία φορά την Κυριακή, αφού για τους επόμενους δύο μήνες το σκότος θα καλύψει την περιοχή. Οι 4.0000 πολίτες για τις επόμενες 65 μέρες θα βλέπουν μόνο σκοτάδι αφού ξεκινά η περίοδος της πολικής νύχτας.

Ο μετεωρολόγος του CNN, Τζάντσον Τζόουνς εξηγεί πως η πολική νύχτα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για τα μέρη που δεν βλέπουν την ανατολή του ηλίου για περισσότερες από 24 ώρες.

«Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Αν μένεις πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, θα υπάρξει σίγουρα μια μέρα που ο ήλιος θα δύσει για τον υπόλοιπο χειμώνα. Ποια είναι τα καλά νέα; Θα επιστρέψει και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν θα δύσει για μέρες», σχολιάζει ο μετεωρολόγος.

Το βόρειο άκρο της Αλάσκας βρίσκεται πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο και παρά το γεγονός ότι το Ούτκιαβικ δεν είναι η μόνη πόλη που βιώνει την πολική νύχτα, είναι η πρώτη στην οποία λαμβάνει χώρα εξαιτίας της θέσης της.

Για περίπου δύο μήνες τον ήλιο δεν θα αντικρίσουν επίσης οι κάτοικοι των περιοχών Κάκτοβικ, Πόιντ Χόουπ και Πας Ανακτουβούκ. Τα τελευταία ηλιοβασιλέματα θα τα δουν κατά τα τέλη του Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Με βάση τους υπολογισμούς, το φως του ήλιου θα λάμψει πάλι στις 23 Ιανουαρίου του 2019.

Δημοφιλή