Ταξιδεύετε με το σακίδιό σας; Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το 2020

Και ένας βρίσκεται πιο κοντά μας.
Getty Creative

Ένα ειδυλλιακό μέρος στην Ινδονησία θεωρείται ο νούμερο ένα προορισμός για τους ταξιδιώτες το 2020. Το ενδιαφέρον για την Nusa Penida, αυξήθηκε κατά 610% μεταξύ 2018 και 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία κράτησης του Hostelworld. O ιστότοπος προβλέπει πως την επόμενη χρονιά εκατοντάδες τουρίστες θα επιλέξουν τον συγκεκριμένο τόπο για το ταξίδι τους.

Βρίσκεται νοτιοανατολικά από το Μπαλί, ενώ είναι δημοφιλές τόσο για τις βόλτες με σκάφος που κάνει κανείς όταν βρίσκεται εκεί όσο και για την πολυτέλεια που αποπνέει. Φημίζεται επίσης για τον τεράστιο παράκτιο βράχο του ο οποίος είναι σαν να χωρίζει την θάλασσα στα δύο.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η πόλη Surat Thani στην νότια Ταϊλάνδη, στην οποία οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 256% την τελευταία χρονιά. Γνωστή για την εύκολη πρόσβασή της τόσο στην ηπειρωτική Ταϊλάνδη όσο και στα υπέροχα νησιά της, είναι συχνά ένας τόπος όπου οι ταξιδιώτες μένουν για σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο προορισμός προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα μιας πραγματικής ταϊλανδέζικης πόλης, των εγκαταλελειμμένων παραλιών και των πολύχρωμων ναών.

Στην τρίτη θέση συναντά κανείς το νησί Siargao, στις Φιλιππίνες, το οποίο ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του Condé Nast Traveler, το καλύτερο νησί στον κόσμο νωρίτερα αυτή τη χρονιά.

Το μέρος, που έχει σχήμα δακρύων, σημειώνει αύξηση κατά 181% στις κρατήσεις χάρη στις λευκές αμμώδεις παραλίες και τα ερημικά δάση του.

Άλλοι ταξιδιωτικοί προορισμοί που αποδεικνύονται δημοφιλείς περιλαμβάνουν τα νησιά Ha Giang και Phong Nha στο Βιετνάμ καθώς και το Kuta Lombok στην Ινδονησία.

Στον κατάλογο όμως δεν υπάρχουν μόνο προορισμοί που βρίσκονται μακριά από την Ευρώπη, αφού είναι χαρακτηριστικό πως ξεχωρίζει η Ίμπιζα στην Ισπανία.

Δείτε στη συνέχεια την λίστα αναλυτικά:

Nusa Penida, Ινδονησία

2. Surat Thani, Ταϊλάνδη

3. Siargao Island, Φιλιππίνες,

4. Ha Giang, Βιετνάμ

5. Kuta Lombok, Ινδονησία

6. Phong Nha, Βιετνάμ

7. Amman, Ιορδανία

8. Lake Tekapo, Νέα Ζηλανδία

9. Ibiza, Ισπανία

10. Ninh Binh, Βιετνάμ

11. Coron, Φιλιππίνες

12. Faro, Πορτογαλία

13. Yosemite, ΗΠΑ

14. Beirut, Λίβανος

15. Fukuoka, Ιαπωνία

16. Lagos, Πορτογαλία

17. Mount Fuji, Ιαπωνία

18. Ha Long, Βιετνάμ

19. Cornwall, Ηνωμένο Βασίλειο

20. Quy Nhon, Βιετνάμ

(Με πληροφορίες από HuffPost Uk)