ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/04/2021 16:01 EEST | Updated 26/04/2021 11:03 EEST

Επτά νέες χώρες εξαιρούνται από την καραντίνα στην Ελλάδα

Νέα οδηγία για τους μόνιμους κατοίκους: Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας, Νότιας Κορέας, Ταϋλάνδης, Ρουάντα, Ρωσίας και Σιγκαπούρης.

Getty Images
Φωτο αρχείου

Με νέα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού (Covid-19 notams), που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, πολίτες από επτά ακόμα χώρες θα μπορούν νε εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα, προϋπόθεση ο εμβολιασμός ή το αρνητικό τεστ.

Από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, απαλλάσσονται, λοιπόν, της επταήμερης
καραντίνας και οι μόνιμοι κάτοικοι της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϋλάνδης, της Ρουάντα, της Ρωσίας και της Σιγκαπούρης.

Ήδη χωρίς καραντίνα εισέρχονται στην επικράτεια οι επιβάτες (μόνιμοι κάτοικοι) των χωρών της Ε.Ε, της Συνθήκης Σένγκεν, του Ην. Βασιλείου, των ΗΠΑ, των ΗΑΕ, της Σερβίας και του Ισραήλ αν είναι εμβολιασμένοι ή αν έχουν αρνητικό PCR τεστ Covid-19. 

Επίσης, όσον αφορά τις πτήσεις εσωτερικού οι περιορισμοί μετακινήσεων των
επιβατών θα ισχύουν έως τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, όπου θα επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις, ενώ για τις πτήσεις εξωτερικού οι αεροπορικές οδηγίες παρατείνονται και θα ισχύουν έως τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί.

Εξάλλου, ειδικά για τη Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι), παραμένουν οι ακόλουθοι
περιορισμοί. Ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 4.000 επιβατών την εβδομάδα, ενώ όσον αφορά τα αεροδρόμια αφίξεων μετά από αυτά της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, που ήδη επιτρέπονται οι ταξιδιώτες με ισχύς από 26/4 έως 3/5 οι Ρώσοι επιβάτες θα μπορούν να έρχονται απευθείας και στα αεροδρόμια Κέρκυρας, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Χανίων.