Αίγιο: Με καλικάντζαρους στόλισαν την πόλη - Οι πολίτες θέλουν «φάτνη και Χριστό»

«Θέλουμε Χριστούγεννα ελληνικά και χριστιανικά με Χριστούλη και φάτνη στην πλατεία».
patrasevents

Ο Δήμος του Αίγιου αποφάσισε φέτος να πρωτοπορίσει και αντί για φάτνη να στολίσει την πλατεία με καλικάντζαρους. Αυτό, όμως, προκάλεσε αντιδράσεις. Οι πολίτες της αχαϊκής πόλης ζητούν πίσω τον παραδοσιακό στολισμό, αυτόν με τη φάτνη και τον Χριστό.

Αναλυτικότερα, μία μικρή ομάδα πολιτών του Αιγίου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της πόλης για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Ζητούν φάτνη και ”ξεσπαθώνουν” κατά των Καλικάντζαρων!Οι λίγοι στον αριθμό πολίτες θύμωσαν και κρέμασαν ένα πανό, στο οποίο αποτυπωνόταν μια φάτνη και έγραφε:


«Θέλουμε Χριστούγεννα ελληνικά και χριστιανικά με Χριστούλη και φάτνη στην πλατεία. Να πάρει πίσω ο δήμος το έκτρωμα με τους δαιμονικούς καλικάντζαρους».

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε, οι εν λόγω Αιγιώτες λένε, μεταξύ άλλων, ατάκες ακόμη και για τους πρόσφυγες, ενώ σχολιάζουν και τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας.

«Όταν βλέπεις τον τζιχαντιστή να σφάζει για τον Αλλάχ, εμείς θα κάνουμε χειρότερα για τον Χριστό», λέει ένας, ενώ ένας άλλος χαρακτηρίζει τους καλικάντζαρους «σατανάδες».

Μια κυρία φωνάζει «ο δήμαρχος, τον ψηφίσαμε, να έρθει να τα βγάλει αυτά. Και αν είναι άθεος, να το δηλώσει. Να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε», ενώ ένας άλλος λέει: «Έχουμε Χριστούγεννα. Περιμέναμε να δούμε μια φάτνη με αγγέλους και τον Ιωσήφ. Και μας έβαλε διαβόλους και καλικαντζάρους».

Άλλος δηλώνει «για τα Χριστούγεννα θέλουμε φάτνη, Χριστό, καμπανίτσες. Θα αλλάξουμε τον σταυρό με γραμμές; Με έξι γραμμές;».

Η απάντηση του Δήμου

«Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός δεν έχει ολοκληρωθεί. Ας περιμένουν πρώτα, και μετά ας μιλήσουν. Το συγκεκριμένο θέμα βρισκόταν και πέρσι στο κεντρικό σημείο του Χριστουγεννιάτικου πάρκου και επειδή άρεσε και πήρε θετικές κριτικές, μπήκε φέτος στην πλατεία» ανέφερε στο thebest.gr, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Αιγίου, κα Τσουκαλά η οποία δεν ήθελε να αναφέρει το αν τελικά θα μπει και Φάτνη.

Υπάρχουν και χειρότερα

Στη φυλακή έκλεισαν την Παναγία, τον Ιωσήφ και τον μικρό Ιησού έξω από εκκλησία Μεθοδιστών στην Καλιφόρνια χωρίς να λείψουν κι από εκεί οι ανάλογες αντιδράσεις.

Σημειώνεται, ότι αποτέλεσε μήνυμα κατά της αντιμεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ.

(Mε πληροφορίες από Best, patrasevents)

Δημοφιλή