ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/05/2020 11:15 EEST | Updated 09/05/2020 11:16 EEST

Αλ. Τσίπρας: Καταδικάζουμε τη βία, αλλά και την υποκρισία του Κ. Μητσοτάκη

Στεφάνι έξω από το υποκατάστημα της Marfin κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Eurokinissi

Στεφάνι έξω από το υποκατάστημα της Marfin για να τιμήσει την μνήμη των 4 συμπολιτών (3εργαζόμενων και ενός αγέννητου παιδιού) που έχασαν τη ζωή τους από φωτιά, κατέθεσε νωρίς το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του κόμματος άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «την υποκρισία του Κ. Μητσοτάκη», ο οποίος είχε προχωρήσει σε αναίρεση της απόφασης για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων.

«Καταδικάζω τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που ενώ αποφάσισε να μπει εδώ στη Marfin η τιμιτική πλακέτα στη μνήμη των θυμάτων, λίγους μήνες πριν έδινε εντολή στα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας προκειμένου να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα επιδικάζοντας αποζημιώσεις στους συγγενείς τους», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας και με έμφαση σημείωσε: «καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που αποφάσισε, 10 χρόνια μετά, να ανοίξει το φάκελο για να διεξαχθεί έρευνα από τους ίδιους ανθρώπους που 10 χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν».

«Ο αγώνας για τη ζωή είναι αδιαμφισβήτητα συνδεδεμένος με τον αγώνα για τη Δικαιοσύνη και την αλήθεια. Τιμούμε τους νεκρούς μας, αλλά τιμούμε και τους αγώνες του λαού μας για Δικαιοσύνη και αλήθεια διότι αυτοί είναι αγώνες για τη ζωή», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.