Αλεξανδρούπολη: Εισαγγελική έρευνα για τις βρεφονηπιοκόμους που έκλειναν παιδιά σε αποθήκη

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η πειθαρχική έρευνα ενώ και δύο βρεφονηπιοκόμοι έχουν απομακρυνθεί από το σχολείο.
Catherine Falls Commercial via Getty Images

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, για τις βρεφονηπιοκόμους που κατηγορούνται ότι κλείδωναν τα μικρά παιδάκια στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό σε ένα σκοτεινό δωματιάκι.

Πέρα από την πειθαρχική διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αφού οι δυο μόνιμες βρεφονηπιοκόμοι που από την πρώτη στιγμή απομακρύνθηκαν απ’ την θέση τους με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη μόλις ενημερώθηκε για όσα απαράδεκτα διαδραματίζονταν ήδη πήραν κλήση να καταθέσουν γραπτές απολογίες, κινείται και η ποινική διαδικασία.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η δικηγόρος Μένια Πολυχρόνη που εκπροσωπεί τους γονείς των παιδιών, απ’ τις καταγγελίες των οποίων και ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι των όσων γινόταν στον συγκεκριμένο Βρεφονηπιακό Σταθμό: “Έγινε μια αναφορά προφορική από γονείς ενός νηπίου για εγκλεισμό μέσα σε αποθηκευτικό χώρο, κλειστό, χωρίς φως και αερισμό αλλά και με κλείδωμα των παιδιών με σύρτη εξωτερικό, από τις βρεφονηπιοκόμους.

Αυτή η πρώτη αναφορά ενεργοποίησε αναφορές από σχεδόν όλους τους γονείς, αρχικά προφορικές και κατόπιν ακολούθησαν γραπτές καταγγελίες και αναφορές τόσο στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης όσο και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Αυτός διέταξε από όσο εγώ γνωρίζω την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να συγκεντρωθούν τα στοιχεία εκείνα που ίσως να στοιχειοθετήσουν και ποινικά αδικήματα. Αυτό θα κριθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα. Για μας υπάρχουν ποινικά αδικήματα, μιλώντας ως εκπρόσωπος κάποιων από τους γονείς. Το πρώτο είναι έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από πρόσωπο το οποίο έπρεπε να τα φροντίζει και να είναι ασφαλή μέσα στον παιδικό σταθμό.

Με την απομάκρυνση των δύο βρεφονηπιοκόμων μια μητέρα μου είπε ότι το παιδί της ήδη άλλαξε συμπεριφορά. Έπαψε να έχει τη νευρικότητα που είχε, την ανησυχία που δεν μπορούσαν να καταλάβουν από που προέρχονταν και ήταν το κοριτσάκι που η δασκάλα ή οι δασκάλες δεν μπορώ να είμαι ακόμα σίγουρη, μέσα στον αποθηκευτικό χώρο”.

Πηγή: evros-news.gr

Δημοφιλή