ΗΠΑ: Αστυνομικοί βάζουν χειροπέδες και εκφοβίζουν αγόρι 5 ετών επειδή έφυγε από το σχολείο του

«Ελπίζω η μαμά σου να με αφήσει να σε δείρω» ακούγονται να του λένε στο βίντεο ενώ αυτό ξεσπά σε κλάματα.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το αστυνομικό τμήμα του Μοντγκόμερι δείχνει αστυνομικούς στο Μέριλαντ να φωνάζουν σε ένα 5χρονο αγόρι και να τον αποκαλούν «μικρό θηρίο», ενθαρρύνοντας τη μαμά του να τον χτυπήσει. Στην συνέχεια ουρλιάζουν στο πρόσωπό του καθώς κλαίει, αφού το παιδί φημολογείται ότι χτύπησε μια δασκάλα και το έσκασε από το σχολείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην HuffPost ΗΠΑ.

Το υλικό της κάμερας που κυκλοφόρησε την Παρασκευή από το αστυνομικό τμήμα της επαρχίας του Μοντγκόμερι δείχνει δύο αξιωματικούς να αρπάζουν το παιδί από τον δρόμο που το βρήκαν να περιπλανιέται και να το σπρώχνουν στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, ενώ το απειλούν ότι θα το χτυπήσουν ως τιμωρία.

Το βίντεο του περιστατικού, που συνέβη τον Ιανουάριο του 2020, κυκλοφόρησε πρόσφατα δημόσια μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για το θέμα, λέει το αστυνομικό τμήμα.

«Σε βαράει η μαμά σου; Πρέπει να ″τις φας″ σήμερα», λέει ένας αστυνομικός στο παιδί.

«Θα είχα ξυλοκοπηθεί εννέα φορές πριν φτάσω στο σπίτι (αν το είχα κάνει εγώ αυτό)», λέει ο άλλος αξιωματικός καθώς το παιδί κλαίει. «Κανείς δεν θέλει να το ακούσει αυτό όμως».

Το παιδί μεταφέρθηκε πίσω στο Δημοτικό Σχολείο από όπου διέφυγε και οδηγήθηκε σε ένα γραφείο, όπου οι αξιωματικοί συνέχισαν να του φωνάζουν και να το απειλούν, όπως φαίνεται στο βίντεο.

«Ελπίζω η μαμά σου να σε αφήσει να σε δείρω», λέει ένας από τους αστυνομικούς.

Το 5χρονο αγόρι καθώς τον επιπλήττει άγρια ο αστυνομικός που τον βρήκε
Το 5χρονο αγόρι καθώς τον επιπλήττει άγρια ο αστυνομικός που τον βρήκε
Αστυνομικό τμήμα Μοντγκόμερι

Στο όγδοο λεπτό του βίντεο, καθώς το παιδί κάθεται σε μια καρέκλα και κλαίει στο αστυνομικό τμήμα, ένας από τους αξιωματικούς σκύβει πάνω από το πρόσωπό του αρχίζει να ουρλιάζει, προφανώς σε μια προσπάθεια να τον ησυχάσει. Τον αποκαλεί επίσης «φρικτό μικρό θηρίο».

Όταν φτάνει η μητέρα του παιδιού, οι αστυνομικοί κάθονται να συζητήσουν και την ενθαρρύνουν να τον χτυπήσει ως τιμωρία, λέγοντας: «Θέλουμε να τον χτυπήσετε». Ένας από τους αξιωματικούς βγάζει αργότερα ένα ζευγάρι χειροπέδες και τις περνάει στα χέρια του παιδιοιύ, σε μια προσπάθεια να τον φοβίσει.

«Αν κάποιος σου λέει να καθίσεις και να μην μιλάς, οποιοσδήποτε ενήλικας, καλύτερα να καθίσεις και να μην βγάζεις άχνα», λέει στο αγόρι.

Η μητέρα του αγοριού έκανε μήνυση στο τμήμα, αναφέρει το NBC News.

Το αστυνομικό τμήμα είπε ότι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για το θέμα αφού έλαβε καταγγελία σχετικά με τη συμπεριφορά των αξιωματικών. Τα πορίσματα της έρευνας παραμένουν εμπιστευτικά και οι δύο αξιωματικοί παραμένουν εν ενεργεία. Το τμήμα δήλωσε ότι δεν θα παράσχει περαιτέρω σχόλια λόγω της δικαστικής διαμάχης που εκκρεμεί.

Η πρόεδρος και ο επιθεωρητής του συμβουλίου των σχολείων στην περιοχή Μοντγόμερι καταδίκασαν τις ενέργειες που εμφανίζονται στο βίντεο, χαρακτηρίζοντας το βίντεο ως «εξαιρετικά δύσκολο να το παρακολουθήσετε».

«Δεν υπάρχει δικαιολογία στους ενήλικες για να μιλούν ή να απειλούν ένα παιδί με αυτόν τον τρόπο», λένε σε δήλωσή τους η Πρόεδρος Μπρέντα Γουλφ και ο επιθεωρητής Τζακ Σμιθ. «Ως γονείς και παππούδες, γνωρίζουμε ότι όταν οι οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, περιμένουν ότι το προσωπικό θα τα φροντίσει, θα τους παρέχει ασφάλεια και θα χρησιμοποιήσει τις κατάλληλες διαδικασίες παρέμβασης όταν χρειαστεί».

Και οι δύο είπαν ότι δεν μπορούν να παράσχουν περαιτέρω σχόλια λόγω εκκρεμών νομικών διαδικασιών.

Δημοφιλή