Αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων από τη συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία

Εκτοξεύτηκαν από τους αντάρτες Χούθι.
ASSOCIATED PRESS

Οι σιίτες αντάρτες Χούτι εξαπέλυσαν μια «μεγάλη επίθεση» βαθιά στη Σαουδική Αραβία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al Marirah το οποίο ελέγχουν, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι θα κάνει σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ώρες.

Νωρίτερα η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που επενέβη το 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη είχε ανακοινώσει ότι αναχαίτισε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους τους οποίους εκτόξευσαν οι Χούτι εναντίον των πόλεων Νατζράν και Τζιζάν, μετέδωσε η σαουδαραβική κρατική τηλεόραση.

Ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλκι, εκπρόσωπος της συμμαχίας, υποστήριξε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι οι πύραυλοι αυτοί είχαν στόχο αμάχους.

Σύμφωνα με τον συνασπισμό, αναχαιτίστηκαν επίσης 8 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη φορτωμένα με εκρηκτικές ύλες που κατευθύνονταν προς στόχους στο βασίλειο. Τα αεροσκάφη αυτά ανήκαν επίσης στους Χούτι, πάντα κατά την ίδια πηγή.

Αυτόπτης μάρτυρας στο Ριάντ δήλωσε ότι άκουσε δύο μεγάλες εκρήξεις και είδε σύννεφα καπνού να υψώνονται στον ουρανό τα ξημερώματα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν οξυνθεί μετά τη λήξη μιας εκεχειρίας έξι εβδομάδων που είχαν συμφωνήσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τους Χούτι να εκοξεύουν πυραύλους και μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη εναντίον σαουδαραβικών πόλεων και τον συνασπισμό να απαντά με αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Δημοφιλή