Ανανεωμένες BMW X5 και X6

Με νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικό σύστημα στην BMW X5 xDrive50e και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V στα υπόλοιπα μοντέλα.
BMW GROUP

Με εκτενείς αναβαθμίσεις παρουσιάζονται οι BMW X5 και X6, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες από τον Απρίλιο.

Σχεδιαστικά, η ενσωμάτωση των χαρακτηριστικών της σειράς xLine στον στάνταρ εξοπλισμό ενισχύει την παρουσία και την οπτική στιβαρότητα της BMW X5. Φρεσκαρίστηκαν οι προβολείς και η μάσκα νεφρών της BMW, ενώ τα στοιχεία των φώτων ημέρας σε σχήμα βέλους «δείχνουν» προς τα έξω και χρησιμεύουν και ως δείκτες πορείας (φλας). Προαιρετικά υπάρχουν προβολείς LED Matrix με προσαρμοζόμενο έλεγχο και η αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα BMW Selective Beam, καθώς και φώτα M Shadowline.

Η μάσκα νεφρών BMW Iconic Glow προσφέρεται τώρα ως προαιρετική επιλογή για τις εξακύλινδρες εκδόσεις της νέας BMW X5, με τον κλιμακούμενο φωτισμό της να δημιουργεί μια εξαιρετικά εντυπωσιακή και χαρακτηριστική για τη μάρκα εμφάνιση. Οι κάθετες αεροκουρτίνες και η κάτω εισαγωγή αέρα, με διακοσμητικές λεπτομέρειες σε Pearl-effect Chrome και τριγωνικά ανοίγματα στα εξωτερικά τμήματα, είναι επίσης στοιχεία μιας προχωρημένης αισθητικής.

Τα μοντέλα φέρουν νέας σχεδίασης αεραγωγούς στα εμπρός πλαϊνά πάνελ, καθώς και διακοσμητικά στοιχεία Exterior Line Satin Aluminium και ράγες οροφής σε Satin Aluminium. Τα σμιλεμένα στοιχεία των μονάδων φωτισμού από οπτικές ίνες για τα πίσω φώτα και τα φώτα φρένων έχουν τώρα ιδιαίτερα εντυπωσιακό περίγραμμα. Το σχήμα L που είναι γνωστό από άλλα μοντέλα BMW αντανακλάται οριζόντια, δημιουργώντας ένα σταθερά φωτιζόμενο μοτίβο Χ στα πίσω φώτα.

Στην ανανεωμένη BMW X 6, το πακέτο M Sport είναι στάνταρ.

UWE FISCHER

Στην καμπίνα, η ενσωμάτωση του BMW Operating System 8 και της τελευταίας γενιάς του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας iDrive προαναγγέλλει την άφιξη της κυρτής οθόνης BMW Curved Display στο Sports Activity Vehicle και το Sports Activity Coupé.

Αποτελείται από μια οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών, πίσω από το τιμόνι, και μια οθόνη ελέγχου με διαγώνιο 14,9 ιντσών, σε μια ενιαία γυάλινη επιφάνεια. Η λειτουργία αφής της οθόνης ελέγχου έχει επιφέρει σημαντική μείωση του αριθμού των κουμπιών και των διακοπτών προς όφελος του ψηφιακού ελέγχου για πολλές λειτουργίες.

Το καινοτόμο cockpit και οι σχετικές αναβαθμίσεις στον πίνακα οργάνων προσδίδουν μια ιδιαίτερα προοδευτική αίσθηση στη σύγχρονη premium ατμόσφαιρα.

Ο στάνταρ εξοπλισμός και για τα δύο μοντέλα περιλαμβάνει έναν πίνακα οργάνων με επένδυση Sensafin (ένα υλικό που μοιάζει με δέρμα) και ένα κομψό καμπυλωτό στοιχείο από υψηλής ποιότητας ξύλο.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι η μπάρα φωτισμού περιβάλλοντος με κρυφό φωτισμό LED, ενσωματωμένο κάτω από την επένδυση στην περιοχή του συνοδηγού. Η σχετική επιγραφή του μοντέλου - “X5” ή “X6″ - προστίθεται στο γραφικό της μπάρας φωτισμού - στα δύο κορυφαία μοντέλα εμφανίζει το λογότυπο M. Ο πίνακας ελέγχου στην κεντρική κονσόλα περιλαμβάνει πρόσθετες επιφάνειες αφής και έναν νέας σχεδίασης επιλογέα ταχυτήτων.

UWE FISCHER

Ο οδηγός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορα καθίσματα, ενώ υπάρχει μεγάλη λίστα επιλογές από λειτουργία “thermo” για τις ποτηροθήκες έως και πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή Sky Lounge που φωτίζεται από μονάδες LED.

Οι ανανεωμένες BMW X5 και X6 μπορούν να παραγγελθούν με έναν οκτακύλινδρο βενζινοκινητήρα, έναν εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα και έναν εξακύλινδρο σε σειρά πετρελαιοκινητήρα νέας γενιάς. Όλοι συνδυάζονται με το επίσης νέο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, το οποίο διαθέτει χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων στο τιμόνι. Η ισχύς μεταφέρεται στον δρόμο μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive.

Όλες οι μονάδες μετάδοσης κίνησης διαθέτουν τώρα ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, με έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων που παράγει πρόσθετη ισχύ έως 9 kW/12 hp και ροπή 200 Nm, λειτουργώντας ως αρωγός του κινητήρα εσωτερικής καύσης για την επίτευξη ομαλής, δυναμικής οδήγησης σε συνδυασμό με υψηλή αποδοτικότητα.

UWE FISCHER

Επίσης, διαθέσιμη είναι η plug-in υβριδική έκδοση BMW X5 xDrive50e με εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα τελευταίας γενιάς και έναν επίσης νέο ηλεκτροκινητήρα που συνεργάζονται για την παραγωγή συνολικής ισχύος 360 kW/490 hp (συμπεριλαμβανομένου του προσωρινού boost) - αύξηση 70 kW/96 hp σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο και συνδυασμένη ροπή 700 Nm, η οποία είναι αυξημένη κατά 100 Nm.

Η ονομαστική ισχύς του βενζινοκινητήρα είναι 230 kW/313 hp και αντιπροσωπεύει αύξηση 20 kW/27 hp σε σχέση με τη μονάδα που αντικαθιστά. Ο συμπαγής ηλεκτροκινητήρας που είναι ενσωματωμένος στο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport αποδίδει ονομαστική ισχύ 145 kW/197 hp (+62 kW/84 hp).

Επιπλέον, ένα καινοτόμο σύστημα pre-gearing - που χρησιμοποιείται για την αύξηση της ωφέλιμης ροπής που παράγεται από τον ηλεκτροκινητήρα στα έως και 450 Nm – συμβάλλει στην πιο ‘αιχμηρή’ απόδοση ισχύος. Η BMW X5 xDrive50e επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα.

Η ποσότητα της ωφέλιμης ενέργειας που μπορεί να αποθηκευτεί από την μπαταρία υψηλής τάσης φθάνει τα 25,7 kWh και χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία 94 - 110 χιλιόμετρα.

Η γκάμα των εκδόσεων περιλαμβάνει έναν νέο βενζινοκινητήρα V8 4.4lt, της BMW M, με ισχύ 390 kW/530 hp, ροπή 750 Nm και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά απόδοσης. Η τελευταία έκδοση του οκτακύλινδρου κινητήρα επιταχύνει τη νέα BMW X5 M60i xDrive και τη νέα BMW X6 M60i xDrive στα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα.

Διαθέσιμος και ο εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας 3.0lt στις νέα BMW X5 xDrive40i και X6 xDrive40i, με ισχύ 280 kW/380 hp, αυξημένη κατά 35 kW/47 hp σε σχέση με τα απερχόμενα μοντέλα, και μέγιστη ροπή 520 Nm, αυξημένη κατά 70 Nm. Αυτή μπορεί να αυξηθεί έως και στα 540 Nm με τη συμβολή του ήπιου υβριδικού συστήματος.

Οσον αφορά την έκδοση πετρελαίου, ο νέος εξακύλινδρος εν σειρά diesel κινητήρας της νέας BMW X5 xDrive30d των 3.0lt παράγει μέγιστη ισχύ 219 kW/298 hp και μέγιστη ροπή 670 Nm, χαρίζοντας επιτάχυνση 6,1 δευτερόλεπτα.

Εξάλλου, η προσαρμοζόμενη ανάρτηση M είναι στάνταρ τόσο στα κορυφαία μοντέλα της γκάμας όσο και στις υπόλοιπες εκδόσεις της νέας BMW X6. Η προσαρμοζόμενη αερανάρτηση και στους δύο άξονες και το πακέτο xOffroad προσφέρονται προαιρετικά. Τα κορυφαία μοντέλα της γκάμας εξοπλίζονται στάνταρ με Integral Active Steering. Αυτό διατίθεται προαιρετικά για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα ή ως μέρος της προσαρμοζόμενης ανάρτησης M Professional, η οποία περιλαμβάνει επίσης ένα διαφορικό M Sport και ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς.

Το ενσωματωμένο σύστημα πέδησης είναι ένα ακόμα στοιχείο της προηγμένης τεχνολογίας του πλαισίου που χρησιμοποιείται εδώ. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών για τη νέα BMW X5, 20 ιντσών για τη νέα BMW X6 και 21 ιντσών για την κορυφαία έκδοση κάθε μοντέλου. Ζάντες ελαφρού κράματος έως και 22 ίντσες μπορούν να παραγγέλνονται προαιρετικά.

Ως προς την ασφάλεια, διαθέτουν μια σημαντικά διευρυμένη γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης, όπως το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, το οποίο μπορεί πλέον να μειώσει επίσης τον κίνδυνο σύγκρουσης με ποδηλάτες, πεζούς ή την αντίθετη κυκλοφορία σε μία στροφή του δρόμου.

Μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών, είναι η αυτόματη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας, η προειδοποίηση εξόδου, η ενεργή πλοήγηση, ο έλεγχος ταχύτητας διαδρομής, η αναγνώριση φωτεινών σηματοδοτών (ανάλογα με την αγορά), ο βοηθός στάσης έκτακτης ανάγκης, ο βοηθός αλλαγής λωρίδας Lane Change Assistant και το Merging Assistant.

Εκτός από την κάμερα υποβοήθησης οπισθοπορείας (Reversing Assist Camera) και τον βοηθό οπισθοπορείας (Reversing Assistant), το στάνταρ σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (Parking Assistant) περιλαμβάνει τώρα και τις λειτουργίες παρακολούθησης παρέκκλισης από την πορεία και βοηθού ρυμούλκησης (Trailer Assistant).

Και το νέο, προαιρετικό Parking Assistant Professional επιτρέπει την αυτοματοποιημένη στάθμευση μέσα και έξω από χώρους, και πλήρεις ελιγμούς σε απόσταση έως και 200 μέτρων που μπορούν να ελέγχονται από το εξωτερικό του αυτοκινήτου μέσω της εφαρμογής My BMW App σε ένα Apple iPhone.

Καταλήγοντας, τα μοντέλα φέρουν την τελευταία γενιά του BMW iDrive με νέες ψηφιακές υπηρεσίες.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα