Αναπόφευκτη η πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία

Ο Ερντογάν έχει ήδη εξασφαλίσει την στήριξη του Πούτιν ο οποίος θα ήθελε να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο μέσα στην Ευρώπη
via Associated Press

Μετά την ιδεολογική προετοιμασία του Τουρκικού λαού περί επιθετικότητας της Ελλάδας με την συμβολή και της αντιπολίτευσης, ο Ερντογαν προετοιμάζει τώρα την διεθνή κοινή γνώμη για την «δίκαιη» απόφαση του να εισβάλει στην Ελλάδα.

Τα όσα ανεκδιήγητα είπε από το βήμα του ΟΗΕ περί Ελληνικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας έχουν ξανά-ειπωθεί από τον ίδιο λίγο πριν την εισβολή στην Συρία, ενώ θυμίζουν έντονα την ρητορική Πούτιν περί Ουκρανών Ναζί πριν την εισβολή του στην Ουκρανία.

Στην δική μας περίπτωση τα λεγόμενα του έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα αφού τα ενστερνίζεται ένα μεγάλο μέρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των ανθρωπιστικών ΜΚΟ, των οργανικών διανοούμενων, των δημοσιογράφων και σημαντικής μερίδας της κοινής γνώμης. Όλων αυτών που φρόντισαν το προηγούμενο διάστημα να λειάνουν το έδαφος της ρητορικής Ερντογαν διασύροντας διεθνώς την Ελληνική Κυβέρνηση με καταγγελίες περί μη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περίπτωση του Έβρου, αντι-δημοκρατικότητας και παρακράτους με αφορμή τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει ηχηρά στον ΟΗΕ στις 23/9 αλλάζοντας την στάση του ότι «δεν τσιμπάμε» στις Τουρκικές ακρότητες που είναι για εσωτερική κατανάλωση κι επικαλούμαστε απλά το διεθνές δίκαιο και την διπλωματία.

Την στάση αυτή κάθε αναθεωρητική δύναμη την εκλαμβάνει ως αδυναμία ενώ δεν πείθει ούτε τους εν δυνάμει –δυτικούς συμμάχους μας- περί αποφασιστικότητας της χώρας να αμυνθεί των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει να πει στη διεθνή κοινότητα ότι το Τουρκικό Κράτος είναι εν τη γενέσει του και δομικά κατακτητικό, κατέχει παράνομα το 36% του Κυπριακού εδάφους, έχει εισβάλλει στρατιωτικά στη Συρία και στο Ιράκ, συνδράμει τις επιθετικές ενέργειες των Αζέρων κατά των Αρμενίων, υποθάλπει τους τρομοκράτες του ISIS, έχει υπογράψει το παράνομο Τουρκο-λυβικό μνημόνιο, δολοφονεί καθημερινά Κούρδους και έχει φυλακίσει κάθε αντιφρονούντα, -ακόμα κι αυτόν τον πρόεδρο του Κουρδικού Κόμματος θέτοντας εκτός νόμου το HDP. Να διεθνοποιήσει επίσης την απαίτηση της Ελλάδας για αποζημιώσεις για τις σφαγές 1 εκατ. Μικρασιατών και Ποντίων από τους Νεότουρκους, τα πογκρόμ κατά των Ελλήνων στην Κων/πολη στην Ίμβρο και στην Τένεδο και των Κυπρίων αγνοούμενων.

Τέλος, πρέπει να προετοιμαστεί η Ελληνική κοινωνία για ένα επικείμενο χτύπημα σταματώντας την κυρίαρχη άποψη ότι τα μόνα προβλήματα του επερχόμενου χειμώνα θα είναι οι υψηλές τιμές στην ενέργεια και στα τρόφιμα.

Αν δεν γίνουν τα παραπάνω ο πόλεμος με την Τουρκία είναι αναπόφευκτος αφού ο Ερντογάν έχει ήδη εξασφαλίσει την στήριξη του φίλου του Πούτιν ο οποίος θα ήθελε να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο μέσα στην Ευρώπη που θα αποσταθεροποιήσει την δυτική συμμαχία ενόψει της δικής του προγραμματισμένης κλιμάκωσης μετά τα δημοψηφίσματα στην Ανατολική Ουκρανία υπό τις κάννες των Ρωσικών όπλων.