Ανατολική Αττική: Νεαροί κλέφτες είχαν ρημάξει καταστήματα και αυτοκίνητα (Βίντεο)

Oι συλληφθέντες είχαν εμμονή με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο - Το είχαν κλέψει 3 φορές.
Youtube

Δεκατέσσερις κλοπές σε καταστήματα και έξι κλοπές αυτοκινήτων διέπραξαν σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής μέσα σε λιγότερο από πενήντα ημέρες νεαροί κακοποιοί, τους οποίους συνέλαβαν οι αστυνομικοί με οργανωμένη επιχείρηση στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Κιάφα των Σπάτων.

Πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας, έναν 17χρονο, έναν 23χρονο και έναν 24χρονο, με βαρύ ποινικό παρελθόν, τους οποίους ταυτοποίησαν τα στελέχη της Ασφάλειας Ραφήνας, τα οποία διαπίστωσαν πως με κλεμμένα αυτοκίνητα προσέγγιζαν τα καταστήματα - ”στόχους” τους. Άλλες φορές έσπαζαν τη γυάλινη πρόσοψη με πέτρες και τσιμεντόλιθους, ενώ άλλες χρησιμοποιούσαν τα οχήματα σαν ”πολιορκητικούς κριούς” και στη συνέχεια άρπαζαν εμπόρευμα, χρήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο έβρισκαν.

Ένα από τα στοιχεία, που εντυπωσίασε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, ήταν ότι οι συλληφθέντες είχαν εμμονή με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο έκλεψαν τρεις φορές από την περιοχή των Σπάτων, καθώς φαίνεται πως τους ήταν βολικό για να κάνουν πράξη τα σχέδιά τους.

Ο 23χρονος στο παρελθόν έχει συλληφθεί για «Κλοπές τροχοφόρων», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» και «Εγκληματική Οργάνωση», ο 24χρονος για «Απόπειρα Ανθρωποκτονίας από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού, κατά συρροή», «Απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού» και «βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων», «Κλοπή», «Διακεκριμένες κλοπές», «Απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία» και «Φθορά ξένης Ιδιοκτησίας», ενώ ο 17χρονος για «Εγκληματική Οργάνωση», παράβαση του Ν. «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών», «Βία κατά Υπαλλήλων», «Διατάραξη Λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας», «Απόπειρα απλής σωματικής βλάβης», «Απειλή», «Εξύβριση», Ληστεία, και Φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Δημοφιλή