ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/07/2018 16:20 EEST | Updated 28/07/2018 16:20 EEST

Αναζητώντας πώς ξεκίνησε η καταστροφή: Τι λένε στην Πυροσβεστική και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Costas Baltas / Reuters

Σε πρώιμο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες της αρμόδιας υπηρεσίας της Πυροσβεστικής για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

Όπως χαρακτηριστικά λένε πηγές από το Πυροσβεστικό Σώμα στη HuffPost Greece, «είναι νωρίς για να διατυπωθούν ασφαλή συμπεράσματα για το κατά πόσον πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών ή όχι. Άλλωστε, τα πύρινα μέτωπα ήταν πολλά, ξκαι σε καμία περίπτωση δεν αποκλείεται να πρόκειται για έναν συνδυασμό παραγόντων».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν βρεθεί υπολείμματα εμπρηστικών μηχανισμών, χωρίς όμως κανείς να είναι σίγουρος ότι από αυτά προήλθαν οι φωτιές. Και αυτό διότι έχει συμβεί και στο παρελθόν η φωτιά να περάσει πάνω από αφημένα αντικείμενα που παραπέμπουν σε εμπρηστικούς μηχανισμούς, τα οποία ωστόσο προϋπήρχαν της εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο των εμπρησμών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπήρξαν παράλληλες εστίες στην ανατολική Αττική.

Υπενθυμίζεται πως οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά έχουν ανέλθει στους 88, μετά και τον θάνατο 42χρονης στο ΚΑΤ το Σάββατο. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο αριθμός των εγκαυματιών που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 46 ενήλικες, από τους οποίους οι εννέα είναι διασωληνωμένοι και δύο παιδιά τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται πως σε δημοσίευμα της «Καθημερινής» το Σάββατο αναφερόταν πως , στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού φαίνονται να οδηγούνται, βάσει διαθέσιμων στοιχείων, στο συμπέρασμα πως η φονική πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης δεν οφειλόταν σε οργανωμένο σχέδιο, αλλά σε εγκληματική αμέλεια ιδιώτη που προσπάθησε να κάψει ξερά κλαδιά και ξύλα εν μέσω ισχυρών ανέμων.

Sponsored Post