Ανταρκτική: Ανακαλύφθηκε «εξωγήινο» πλάσμα που μοιάζει με το Facehugger του Alien

Το σχήμα του θυμίζει φράουλα.
.
.
Greg W. Rouse

Ερευνητές που έκαναν έρευνα στον ωκεανό κοντά στην Ανταρκτική ανακάλυψαν ένα νέο είδος πλάσματος που μοιάζει εξαιρετικά με το Facehugger από το σύμπαν του Alien.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Sciencealert, οι ερευνητές προτίμησαν να του δώσουν μία ονομασία φρούτου.

Το Antarctic strawberry feather star (Promachocrinus fragarius) διαθέτει 20 πλοκάμια τα οποία μπορούν να φτάσουν τα 20 εκατοστά στο μήκος. Και ενώ εκ πρώτης όψεως δε μοιάζει με φράουλα, μία πιο κοντινή ματιά στην κορυφή του σώματός του θυμίζει το μέγεθος και το σχήμα της φράουλας.

Το θαλάσσιο πλάσμα εξέτασε ο Greg Rouse, καθηγητής θαλάσσιας βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.

Τα μικρότερα και λεπτότερα πλοκάμια τα χρησιμοποιεί για να γραπωθεί από τον πυθμένα, ενώ τα κανονικά πλοκάμια του είναι μεγαλύτερα και μακρύτερα και το βοηθούν να κινείται στη θάλασσα.

Το νέο είδος ανήκει στα κρινοειδή, όπου βρίσκουμε τους αστερίες και τους αχινούς. Τα περισσότερα είδη αυτής της κατηγορίας έχουν συνήθως έως 10 άκρα, για αυτό το λόγο το P. fragarius ξεχωρίζει με τα 20 πλοκάμια του.

Ζει συνήθως σε βάθος μεταξύ 65 μέτρων και 1 χιλιομέτρου κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η κεφαλή του είναι στραμμένη προς τον πυθμένα και τα πλοκάμια αιωρούνται προς την επιφάνεια.

.
.
Greg W. Rouse

Το Promachocrinus fragarius βρέθηκε κάπου μεταξύ 65 μέτρων έως περίπου 1.170 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Invertebrate Systematics.

Δημοφιλή