Απεργία στις 9 Νοέμβρη: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τί ανακοίνωσαν το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (Σ.Η.Τ.Α.) και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (Σ.Η.Α.Μ.).
Getty Images

Σε ανακοινώσεις για στάσεις εργασίας ή και πλήρη συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (Σ.Η.Τ.Α.) και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (Σ.Η.Α.Μ.), ανακοίνωσαν τα εξής: «Μετά τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων μας, αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι οικονομικές επιπτώσεις, λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την ακρίβεια, έχουν οδηγήσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας σε αδιέξοδο.
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται η λήψη ουσιαστικών αποφάσεων, ώστε να κρατηθεί όρθια η κοινωνία.

Οι Ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑ.ΣΥ., διεκδικούν:

  • Την άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού εργαζομένων, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε
    με επάρκεια στις νέες απαιτήσεις λόγω των επεκτάσεων του δικτύου.
  • Πραγματικές Αυξήσεις μισθών

Προς υπεράσπιση των εν λόγω αιτημάτων έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 9 Νοεμβρίου, στις 11:00 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνο.

Από την πλευρά του το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα κινηθεί με στάσεις εργασίας.

Στην ακτοπλοΐα, η Διοίκηση της Π.Ν.Ο. αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ, με την συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τετάρτης 09.11.2022 και λήξη την 24.00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοφιλή