ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11/07/2018 12:01 EEST

Από το Βουκουρέστι στις Βρυξέλλες. Κατηγορώ ΝΔ για την πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

SOOC/FILE

Με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνεχίζουν την πολιτική αντιπαράθεση με αιχμή της συμφωνία των Πρεσπών.

Άλλωστε, αυτή η σύνοδος της βορειοατλαντικής συμμαχίας αποτελεί και το πρώτο σημαντικό χρονικό ορόσημο, μετά τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, αφού ουσιαστικά τα κράτη μέλη που συμμετέχουν αναμένεται να ανάψουν το πράσινο φως για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, με καταληκτική ημερομηνία τις συνταγματικές αλλαγές της γείτονος χώρας.

Η αντιπολίτευση βάζει ήδη στο κάδρο και τους τρεις Έλληνες πολιτικούς που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο των Βρυξελλών - Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο - στους οποίους χρεώνει οτι βάζουν από κοινού την υπογραφή τους στην πρόσκληση που θα απευθύνει το ΝΑΤΟ προς τα Σκόπια για την ένταξή τους στην Συμμαχία.

Στελέχη της ΝΔ μάλιστα, κάνουν λόγο για κατάφορη παραβίαση της ομόφωνης απόφασης του Βουκουρεστίου που έλεγε «πρώτα λύση και μετά πρόσκληση ένταξης», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εγκαταλείπει το μόνο διαπραγματευτικό όπλο που απέκτησε η χώρα το 2008.

Και όλα αυτά - όπως σημείωναν τα ίδια στελέχη - την ώρα που ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών δημιουργούν τετελεσμένα σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος - ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο - εξακολουθεί να κάνει λόγο για μια κακή συμφωνία.

Από την οδό Πειραιώς μάλιστα, χαρακτήριζαν τον κ. Καμμένο ως τον κατεξοχήν υπόλογο για τη σημερινή εξέλιξη, με την προσυπογραφή της πρόσκλησης ένταξης των Σκοπίων να συνιστά την κορύφωση της υποκρισίας και του τυχοδιωκτισμού του.

Γίνεται προφανές ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποτελεί τον κεντρικό στόχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού όχι μόνο τον θεωρούν ως τον αδύναμο κρίκο της συγκυβέρνησης, αλλά και μία από τις δεξαμενές άντλησης ψηφοφόρων, από την στιγμή όπου το κόμμα του Πάνου Καμμένου δείχνει να καταρρέει δημοσκοπικά και τα στελέχη του να παραιτούνται το ένα μετά το άλλο.