Αποχαιρετισμός στα όπλα από τον Πάνο Καμμένο

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποχαιρέτησε τους στρατηγούς στο Πεντάγωνο

Την ώρα που οι επίσημες αποφάσεις του μικρού εταίρου της συγκυβέρνησης θα ανακοινωθούν αύριο, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Πρωθυπουργό -από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθούν οι εξελίξεις στην πολιτική ζωή της χώρας-, υπάρχουν πληροφορίες πως ο Πάνος Καμμένος έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newpost και του skai , o Yπουργός Άμυνας σε σημερινή συνεδρίαση του Συμβούλιου Αμύνης (ΣΑΜ), που συνήλθε στο ΥΠΕΘΑ υπό την προεδρία του Υπουργού και τη συμμετοχή και των τεσσάρων Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων καθώς και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, αποχαιρέτησε τους στρατηγούς λεγοντας πως αυτό είναι το τελευταίο Συμβούλιο Αμύνης στο οποίο προΐσταται, συμπληρώνοντας: «Θα πράξω αυτό που πρέπει».

Ο κ. Καμμένος, ο οποίος είναι από τους μακροβιότερους υπουργούς Άμυνας, αναμένεται στις 10 το πρωί της Παρασκευής να παραστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας- Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, για την τροπολογία των αντισταθμιστικών ωφελημάτων των F-16. Αργότερα, αναμένεται η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό ενώ το βράδυ της Παρασκευής έχει προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Στην περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός καταφύγει στην κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, τότε θα καταμετρηθούν και οι δυνάμεις της κυβέρνησης και του Πάνου Καμμένου.

Ο «μαγικός» αριθμός 152

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θεωρείται δεδομένη η στήριξη της κυβέρνησης από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλο και από τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη, μετά τις σημερινές του δηλώσεις όπου εμφανίστηκε θετικός στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με το σκεπτικό ότι αυτό είναι προαπαιτούμενο για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Έτσι φτάνουμε από τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ στους 147.

Θεωρείται βέβαιο ότι την κυβέρνηση θα στηρίξει με την ψήφο της και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, η οποία άλλωστε κατέχει και υπουργικό θώκο, ενώ πολλοί προσμετρούν στους υποστηρικτές της κυβέρνησης και την προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, θεωρώντας ότι δεν θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή του Πάνου Καμμένου. Άρα, μετράμε 149 μαζί με τις δύο κυρίες.

Ο Γιώργος Σαρίδης της Ενωσης Κεντρώων που πρόσφατα ψήφισε τον προϋπολογισμό, που πολιτικά ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θα ήταν ασύμβατο να μην ψηφίσει θετικά και στην κανονική ψήφο εμπιστοσύνης -κάτι που επισήμανε και χτες ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του. Φτάσαμε τους 150, υποθετικά.

Επιστρέφοντας στους ΑΝΕΛ, ο Βασίλης Κόκκαλης και ο Κώστας Ζουράρις, είναι και οι δύο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν στην πτώση της κυβέρνησης. Αρα, είναι πιθανό να δούμε τον αριθμό 152 στην διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης που ενδεχομένως να λάβει χώρα ακόμα και μέσα στο σαββατοκύριακο.

Με πληροφορίες από skai, newpost

Δημοφιλή