Αποχωρεί ο ντράμερ των Sigur Rós  έπειτα από καταγγελία για βιασμό

Αποχωρεί ο ντράμερ των Sigur Rós έπειτα από καταγγελία για βιασμό
Stefan Hoederath via Getty Images

Ο ντράμερ των Sigur Rós , ο Όρι Παλ Ντίρασον, αποχώρησε από το ισλανδικό μουσικό συγκρότημα έπειτα από κατηγορία για βιασμό που διατυπώθηκε εναντίον του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του BBC.

Ο ντράμερ κατηγορείται από την καλλιτέχνιδα από το Λος Άντζελες, Μέγκαν Μπόιντ, η οποία έκανε σχετική ανάρτηση στο Instagram και στη συνέχεια την απέσυρε, όπου υποστήριζε ότι ο Ντίρασον τη βίασε δύο φορές όταν κοιμήθηκαν στο ίδιο κρεβάτι το 2013.

Σε ανάρτησή του στο Facebook το συγκρότημα αναφέρει ότι έκανε δεκτή την αποχώρησή του για να του επιτρέψει να χειριστεί την «υπερβολικά σοβαρή» κατηγορία ”μόνος” του.

Ο ίδιος επίσης επέλεξε να υπερασπιστεί τον εαυτό του μέσω του Facebook.

Ευχαρίστησε τους φίλους και την οικογένειά του για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν «παρά τις σοβαρές δημόσιες κατηγορίες εις βάρος μου». Ζήτησε από τους θαυμαστές του «να παραμείνουν ψύχραιμοι» και τόνισε ότι «δεν πρόκειται για δικαστική διαδικασία, απλά για τα λόγια της Μέγκαν εις βάρος μου, στο Ίντερνετ».

«Δεν μπορώ να επιτρέψω σε αυτές τις σοβαρές κατηγορίες να επηρεάσουν το συγκρότημα και το σημαντικό και όμορφο έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια».

Το περιοδικό Rolling Stone είδε την ανάρτηση της Μπόιντ στο Instagram προτού αυτή την αφαιρέσει.

Σύμφωνα με το έντυπο, η Μπόιντ υποστηρίζει ότι ο Ντίρασον ”με βίασε δύο φορές στη διάρκεια μιας νύχτας που πέρασα μαζί του όταν βρισκόμουν στο Λος Άντζελες για να ηχογραφήσω ένα άλμπουμ”.

Η ίδια λέει ότι δεν το κατήγγειλε αμέσως και το κράτησε μυστικό για έξι χρόνια για πολλούς λόγους.

″Ένιωθα ότι κανένας δεν θα με πίστευε. Θεωρούσα ότι υπήρξα ανεύθυνη που τον εμπιστεύτηκα μόνο και μόνο επειδή ήταν μέλος ενός συγκροτήματος που αγαπούσα και επειδή τον σεβόμουν ως καλλιτέχνη”.

Η Μπόιντ φέρεται να δήλωσε ότι εμπνεύστηκε, για να καταγγείλει δημοσίως τον μουσικό, από την κατάθεση της καθηγήτριας Κριστίν Μπλέιζι Φορντ εις βάρος του Μπρετ Κάβανο, του υποψήφιου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Το συγκρότημα σχηματίστηκε στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέκιαβικ, το 1994. Έχει κυκλοφορήσει επτά άλμπουμ, το τελευταίο το 2013 με τίτλο Kveikur.

Ο Ντίρασον εντάχθηκε στο συγκρότημα το 1999 μετά την αποχώρηση του ντράμερ έπειτα από την ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ τους, του Ágætis byrjun.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα