Αποφυλακίζεται το γνωστό μοντέλο για την υπόθεση κοκαΐνης

Μετά από αίτημα που κατέθεσε ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας.
Eurokinissi

Ελεύθερο αφέθηκε το νεαρό μοντέλο που είχε συλληφθεί στη Γλυφάδα με 35 φιξάκια κοκαΐνης στην κατοχή της, μετά από αίτημα που κατέθεσε ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, προς την τακτική ανακρίτρια.

Οπως αναφέρει το dikastiko.gr, είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο με κοκαΐνη στην κατοχή της, η οποία βρέθηκε στο πολυτελές αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε. Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, είχε αναλάβει την υπεράσπιση του μοντέλου.

Η ίδια είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη από την ανακρίτρια ενώ αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση.

Κούγιας: «Απόλυτη κατάρρευση της σκευωρίας»

«Η απόφασις αυτή της κας Ανακριτού και του κου Εισαγγελέως, κατά την κρίση του κου Κουγια, ήταν αναμενόμενη, γιατί η ιδιαίτερα επαρκής κα Ανακριτής είχε ταχύτατα διατάξει συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις (έλεγχος dna, έλεγχος δακτυλικών αποτυπωμάτων, έλεγχος καμερών, τοξικολογικές εξετάσεις που απέδειξαν ότι η κα … δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών), οι οποίες οδήγησαν τη σκευωρία κατά της … σε απόλυτη κατάρρευση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συνηγόρου του μοντέλου.

Και προσθέτει πως «κατόπιν αυτής της εξελίξεως, η κα … από σήμερα είναι ελεύθερη για να είναι κοντά στο βρέφος παιδί της και είμαστε βέβαιοι τόσο για την αθωωτική κρίση του μέλλοντος να διεξαχθεί δικαστηρίου, όσο και για τη δικαστική τιμωρία αυτών που προσπάθησαν να την καταστρέψουν και να αφαιρέσουν το βρέφος παιδί της από την επιμέλεια και φροντίδα της».

Σημειώνεται ότι, το 29χρονο μοντέλο είχε κατηγορηθεί για κατοχή και διακίνηση κοκαϊνης 7,8 κιλών, που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό της. Η ίδια σε δηλώσεις της είχε υποδείξει ως υπεύθυνο για την υπόθεση τον σύντροφό της.

Αναφερόμενος σε προηγούμενη δήλωση του στις έρευνες που έγιναν κατ’ εντολή της ανακρίτριας, ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας είχε από τότε κάνει λόγο για σαφή απόδειξη περί μη εμπλοκής της 29χρονης.

«Οι ανευρεθείσες στο αυτοκίνητό της κας … 35 δόσεις κοκαΐνης, ούτε διαχωρίστηκαν, ούτε συσκευάστηκαν, ούτε τοποθετήθηκαν στο μέρος που ανευρέθησαν, από την ίδια αλλά από άλλο άγνωστο πρόσωπο, το οποίο φρόντισε, πιθανότατα φορώντας γάντια, να εξαφανίσει τα αποτυπώματά του, γιατί στην έρευνα για την αναζήτηση αποτυπωμάτων, ανακριτική πράξη, την οποία παρήγγειλε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ η κα Ανακριτής, η απάντηση είναι ότι και στα 35 σακουλάκια – δόσεις και στην εξωτερική συσκευασία, η οποία τα περιέβαλλε, δεν ανευρέθη κανένα δακτυλικό αποτύπωμα, γεγονός εντελώς αφύσικο» ανέφερε και προσέθετε πως «αν τις ποσότητες αυτές, όπως και το περίβλημα, είχε τοποθετήσει η κα … (σ.σ. κατηγορούμενη) στο χώρο που ανευρέθησαν, το απόλυτα φυσιολογικό θα ήταν να ευρεθούν τα αποτυπώματά της»

Παράλληλα, είχε αφήσει αιχμές για τη δράση των αστυνομικών αρχών. «Έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά ερωτηματικά για την αυτόματη ενέργεια των αστυνομικών, αμέσως μόλις τη σταμάτησαν, ενώ πρόκειται για μια νεαρή κοπέλα και όχι για μια κοπέλα με περίεργη εμφάνιση ή για κάποιον ύποπτο έστω κατ’ εμφάνιση άνδρα, διεξήγαγαν αμέσως έρευνα στο αυτοκίνητό της και σε συγκεκριμένο σημείο, όπου και βρέθηκαν οι επίδικες ποσότητες και μάλιστα διαμοιρασμένες σε 35 συσκευασίες, ώστε να δημιουργείται αμέσως η υπόνοια της μελλοντικής πωλήσεώς τους, και μάλιστα δυστυχώς οι αστυνομικοί έκαναν αυτή την έρευνα χωρίς γάντια (!!!), γεγονός εντελώς περίεργο και παράτυπο» σημείωνε ο κ. Κούγιας.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή