Αποκλεισμένος στο ακατοίκητο, υποανταρκτικό, ηφαιστειογενές νησί Μπουβέ

Ευτυχώς, είναι πολύ δύσκολο ακόμη και να φτάσετε εκεί.
.
.
RRS Ernest Shackleton

Ο Τζόσεφ Πισέντι της RealLifeLore μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο Youtube εξηγεί πώς θα ήταν να βρίσκεσαι αποκλεισμένος σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά στον κόσμο, συγκεκριμένα στο νησί Μπουβέ της Νορβηγίας στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό.

Το νησί βρίσκεται εντός της υπο-ανταρκτικής ζώνης, πράγμα που σημαίνει ότι η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Αποτελεί εξαρτημένη κτήση της Νορβηγίας και διοικείται από το Τμήμα Πόλου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και την Αστυνομία του Όσλο. Βρίσκεται στο νότιο άκρο της Μεσο-Ατλαντικής Ράχης και είναι το πιο απομακρυσμένο από τα ηπειρωτικά νησί στον κόσμο, περίπου 1.700 χιλιόμετρα βόρεια της Ακτής Πριγκίπισσας Αστριντ της Γης της Βασίλισσας Μοντ, στην Ανταρκτική, 1.160 χιλιόμετρα ανατολικά των Νησιών Νότιων Σάντουιτς και 2.600 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των ακτών της Νότιας Αφρικής.

Το νησί έχει έκταση 49 τετραγωνικών χιλιομέτρων, από τα οποία το 93% καλύπτεται από έναν παγετώνα. Το κέντρο του νησιού είναι ένας γεμάτος με πάγο κρατήρας ενός ανενεργού ηφαίστειου. Ορισμένες βραχονησίδες και ένα μικρότερο νησί, το Λάρσεγια, βρίσκονται κατά μήκος των ακτών του. Το Νυρέυσα, που δημιουργήθηκε από κατολίσθηση στα τέλη της δεκαετίας του 1950, είναι το μόνο εύκολο μέρος για αποβίβαση και η θέση ενός μετεωρολογικού σταθμού.

Το νησί πρωτοπαρατηρήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1739 από το Γάλλο Ζαν-Μπατίστ Σαρλ Μπουβέ ντε Λοζιέρ, σε μια γαλλική αποστολή εξερεύνησης στο Νότιο Ατλαντικό με τα πλοία Έγλε και Μαρί.

Είναι πιθανώς η πιο δύσκολη τοποθεσία στη Γη για επίσκεψη και αν είστε αρκετά άτυχος να κολλήσετε εκεί η απόδραση είναι σχεδόν εντελώς αδύνατη.