Απολογία του Μπ. Αναγνωστόπουλου: Πως περιέγραψε την στιγμή της δολοφονίας της Καρολάιν

Σε πλήρη σύγχυση δήλωσε ο πιλότος για την ώρα της δολοφονίας της Καρολάιν. Τι ανέφερε μετά από πέντε ώρες απολογίας κατά την περιγραφή του εγκλήματος.
Δίκη Ïου Μπάμπη ΑναγνωσÏόπουλου για Ïην δολοÏονία Ïης 20χρονης συζύγου Ïου Κάρολαιν ΚράουÏς, ΤρίÏη 10 Μαΐου 2022. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡÎÎ ÎΥΛÎΣ/EUROKINISSI)
Δίκη Ïου Μπάμπη ΑναγνωσÏόπουλου για Ïην δολοÏονία Ïης 20χρονης συζύγου Ïου Κάρολαιν ΚράουÏς, ΤρίÏη 10 Μαΐου 2022. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡÎÎ ÎΥΛÎΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

«Κατάλαβα ότι είναι νεκρή από τους σφυγμούς και από ότι ήταν ανοιχτά τα μάτια της. Είχε αιμάτωμα. Άρχισα να κλαίω. Να κινούμαι πάνω κάτω στο δωμάτιο. Ακολούθησαν χαοτικές στιγμές. Τραβάω τα μαλλιά μου. Κλαίω, περπατάω πάνω στο δωμάτιο. Είμαι σε πλήρη σύγχυση και διάλυση» ανέφερε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπειτα από πέντε ώρες απολογίας, όταν έφτασε η στιγμή να περιγράψει το έγκλημα του στα Γλυκά Νερά.

Απαιτήθηκαν τουλάχιστον 4 ώρες για να μπει στην επίμαχη ημέρα του εγκλήματος, ενώ χρειάστηκε μια ώρα επιπλέον για να φτάσει στη στιγμή της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά. Περιγράφοντας μια κανονική ημέρα ενός ζευγαριού, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «ένα κομμάτι που άλλαξε τη ροή της ημέρας εκείνης» με πρωταγωνίστρια την κόρη του ζευγαριού.

Η σκηνή του φόνου

«Ανέβηκα πάνω της για να μη μπορεί με ευκολία να με χτυπήσει. Της έλεγα σε παρακαλώ ηρέμησε, χτύπησες το παιδί. Μετά από αυτό το χάος. Την πίεσα με το πρόσωπο στο μαξιλάρι. Πήγαινε να μου φωνάξει. Στα πρώτα δευτερόλεπτα το κεφάλι της δεν είναι προς το στρώμα. Έλεγε «σήκω, παράτα με, φυγε». Δε θέλω να πω χειρότερα. Κάποιες από τις κοινές βρισιές. Μετά πήρα το μαξιλάρι μου και το χρησιμοποίησα πάνω στο κεφάλι της. Δεν υπήρχε σκοπός εκείνη τη στιγμή. Δεν υπήρχε λογική. Μέσα στο μυαλό μου εκείνη την ώρα… δε μπορώ ακόμα να το εξηγήσω» ανέφερε.

Π: Έγινε κάτι που σας ανέβασε την ένταση;

Μ: Η αντίδραση της

Π: Τι θα έπρεπε να κάνει;

Μ: Καλά έκανε. Εγώ περιγράφω τι έγινε. Ήταν τόσο θολωμένο το μυαλό μου. Με ρωτάτε τι προσπαθούσα να επιτύχω πιέζοντας το κεφάλι της γυναικας μου με το μαξιλάρι και λέγοντας «μη ξαναχτυπήσεις τη μικρή».

Π: Δεν καταλαβαίνατε τι θα προκαλέσετε με το μαξιλάρι; Αναφερθήκατε σε ένα πλάσμα που λατρεύατε σα να είναι παρούσα.

Μ: Ακόμα τη λατρεύω. Ψάχνω να βρω λογική σε ένα σημείο που δεν υπάρχει.

Π: Εκείνη τη στιγμή δε σκεφτήκατε τον έρωτα σας για την κοπέλα; Δεν είχατε περίστροφο. Είναι η γυναίκα των ονείρων σας.

Μ: Δε σκέφτηκα κάτι με καθαρό μυαλό. Είχα μια έκρηξη χωρίς λογική.

Π: Εσείς θεωρείτε ότι αυτά που μας είπατε είναι τόσο σοβαρά και τόσο σπουδαία για να οδηγηθεί ένας άνθρωπος στο έγκλημα;

Μ: Αυτό που λέω είναι αυτό που έγινε.

«Κατάλαβα ότι είναι νεκρή από τους σφυγμούς και από ότι ήταν ανοιχτά τα μάτια της. Είχε αιμάτωμα. Άρχισα να κλαίω. Να κινούμαι πάνω κάτω στο δωμάτιο. Ακολούθησαν χαοτικές στιγμές. Τραβάω τα μαλλιά μου. Κλαίω, περπατάω πάνω στο δωμάτιο. Είμαι σε πλήρη σύγχυση και διάλυση. Αυτό διαρκεί κάποια λεπτά. Η πρώτη κίνηση ήταν να κατέβω τρέχοντας κάτω να δω ότι η μικρή κοιμάται καλά στον καναπέ. Είναι αδύνατο να συνειδητοποιήσω τη έχει συμβεί. Έτρεξα ξανά επάνω γιατί δε μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι έγινε.

Γλυκά Νερά: Τι προηγήθηκε

Για περίπου μια ώρα με αρκετά πισωγυρίσματα ο 33χρονος κατηγορούμενος περίγραψε πως κίνησε η ημέρα που οδήγησε στο θάνατο την 20χρονη Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

«Φτάσαμε στο σπίτι και κάναμε τη διαδικασία να φτιάξουμε το φαγητό της μικρής. Το κομμάτι που άλλαξε τη ροη μια κανονικής ημέρας ήταν ένα περιστατικό με τη μικρούλα. Στην αρχή του κιγκλιδώματος της σκάλας αφήναμε πρόχειρα ρούχα που θα περνάμε προς τα έξω. Ένα είχα πέσει κάτω και πήγα να το μαζέψω. Εκείνη τη στιγμή σηκώθηκε η μικρούλα και πήγε να πέσει και τρόμαξα και την άρπαξα άγαρμπα από το φόβο μου. Εκεί η έκλαψε και ήρθε η Κάρολαιν και μου λέει γιατί έκλαψε; Της λέω δεν έπεσε αλλά τρόμαξε. «Όχι δώσε μου την να την ηρεμήσω». Αυτό ήταν το συμβάν. Μετά νευρίασε και μου λέει κάνε ότι νομίζεις εγώ πάω πάνω να κοιμηθώ», περιέγραψε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Προέδρος: Μέχρι εδώ εγώ δε βλέπω κάποια ιδιαίτερη ένταση δεν είναι σοβαρά τα πράγματα.

Μπάμπης: Ξέρω τι θα έρθει, τι ξέσπασμα έρχεται το γνώριζα. Αυτό το περιστατικό που σας περιγράψω μπορεί να έχει συμβεί άλλες 100 φορές. Κανονικά θα καθόμουν κάτω, θα ταϊζα τη μικρούλα και έπειτα από κάποια ώρα θα ηρεμούσε.

Προέδρος: Εκείνο το βράδυ τι έγινε;

Μάρτυρας: Ανέβηκε στο δωμάτιο. Άφησα λίγο χρόνο και μου έστειλε μήνυμα «you stupid». Μου έστειλε μετά δεύτερο μήνυμα «μη μου τη φέρεις πάνω, μη μου την αφήσεις το πρωί». Θεώρησα ότι μου έστειλε ένα μήνυμα να με πληγώσει.

Προέδρος: Την είχε πειράξει που δεν της δώσατε το παιδί να το ηρεμήσει;

Μάρτυρας: Ναι. Την είχε νευριάσει. Θα έπρεπε στις 12 το βράδυ – τώρα που το σκέφτομαι βέβαια- να ζητήσω από συνάδελφο να με καλύψει και να μη πάω στη δουλειά.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι θεωρούσε πως του έστειλε το μήνυμα για να τον πικάρει και πως άφησε λίγο χρόνο να περάσει μέχρι να ανεβεί στο δωμάτιο. «Μετά τις 12 ανέβηκα με τη μικρούλα. Της είπα να γυρίσουμε να κοιμηθούμε όλοι μαζί. Ήταν νωρίς για εμάς, αλλά για τη μικρή ήταν ώρα για ύπνο. Εκείνη αρνήθηκε. Μας είπε να φύγουμε. Της λέω «τι θα κάνω το πρωί έχω πτήση» και είπε πως δεν τη νοιάζει. Έπειτα ανέβηκα με τη μικρή άλλες δυο φορές. Και η χρονική απόσταση ήταν περίπου μισή με μια ώρα. Ανεβήκαμε και έβαλα τη μικρή στο κρεβάτι. Πήγα να ανέβω κι εγώ. Αυτό την εξόργισε. Ήξερα ότι δεν έχει περάσει ο θυμός αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να ανέβουμε. Άρχισε να μου φωνάζει «Σου είπα να μη τη φέρεις». Μου είπε βρισιές αλλά δεν έχουν σημασία» ανέφερε με την Πρόεδρο να ρωτά: «Δεν είχαν σημασία για εσάς οι βρισιές δηλαδή;»

Μ: Για την ψυχολογία μου ναι, αλλά δε θέλω να μιλάω άσχημα. Αν ξέρατε πόσο σημαντικός άνθρωπος είναι για μένα. Μου φώναζε και έβρισε και πάνω στην ένταση της στιγμής αφού μου έχει πει φωναχτά «Δε με νοιάζει, παρτην από εδώ, Αϊ στο διάολο».

Π: Τι διάρκεια είχε το επεισόδιο;

Μ: Πέντε λεπτά

Π: Βγήκε από το δωμάτιο; Φαίνεται να διανύει βήματα…

Μ: Από το δωμάτιο δε βγήκε νομίζω, ήμουν δυο ορόφους κάτω. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως αφού έκανε μια κίνηση… όχι να χτυπήσει τη μικρή… αλλά ανασηκώθηκε και είπε «σας είπα ότι δε σας θέλω εδώ». Απώθησε τη μικρή. Η μικρή τρόμαξε.

Πηγή: dikastiko.gr