Γλυκά Νερά: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη δολοφονία της Καρολάιν» είπε κλαίγοντας ο πιλότος

«Πόσες φορές να πω συγγνώμη στην κόρη μας που δε θα χαρεί τη μητέρα της;» τα πρώτα λόγια της απολογίας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.
.
.
Eurokinissi

Με λυγμούς άρχισε την απολογία του ο Μπάμπτης Αναγνωστόπουλος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ζητώντας συγγνώμη και υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να δώσει στον εαυτό του δικαιολογία και θα αναφερθεί με κάθε λεπτομέρεια στο τι συνέβη αναφορικά με τον βίαιο θάνατο της 20χρονης Καρολάιν - το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε το πανελλήνιο και όχι μόνο.

«Να σας πω πως, όπως έχω πει και στην ανάκριση, για αυτό που εξετάζουμε σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δε μπορώ να δώσω στον εαυτό μου δικαιολογία, κάτι που να έχει έστω ένα ψήγμα από την αξία αυτού που είχαμε. Δεν υπάρχει αρκετή λέξη συγγνώμη.

Πόσες φορές να τους πω συγγνώμη; Πόσες φορές να πω στην κόρη μας που δε θα χαρεί τη μητέρα της; Πόσες στην πεθερά μου; Δεν υπάρχουν τόσες φορές. Στη Ρόξι (σ.σ. το σκυλί που επίσης σκότωσε) μου πόσες φορές να πω συγγνώμη; Δεν υπάρχουν λέξεις ούτε γι΄ αυτό που νιώθω ούτε γι αυτό που συνέβη.

Τι συνέβη θα σας πω με κάθε λεπτομέρεια. Δε με ενδιαφέρει τι έχει συμβεί στη ζωή μου, στην καριέρα μου, ότι με καταριέται ένας τεράστιος αριθμός κόσμου χωρίς να με ξέρει. Με νοιάζει μόνο ότι δε θα την ξαναδώ» ήταν τα πρώτα λόγια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

«Εκατό φορές να γύριζα πίσω το χρόνο, εκατό φορές θα διάλεγα την Κάρολαιν»

Η απολογία του 33χρονου πιλότου συνεχίστηκε με αναφορές στην πρώτη γνωριμία του με την Καρολάιν. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται συνεχώς μετανοιωμένος για την πράξη του. Μίλησε για τον μεγάλο έρωτα που ένοιωσε, για την απόφαση να προχωρήσουν στο γάμο παρά το γεγονός πως τότε ήταν μόλις 18 ετών, αλλά και για το ταξίδι στις Φιλιππίνες όπου γνώρισε και την υπόλοιπη οικογένειά της.

«Δεν έχει ενδιαφέρον τι έκανα στην καριέρα μου. Η ζωή μου άλλαξε το 2017 όταν το Πάσχα πέρασα στην Αλονησσο και ήταν η πρώτη φορά που είδα την Κάρολαιν. Συνάντησα το πιο υπέροχο πλάσμα που είδα στη ζωή μου, μαζί με την κόρη μας. Τη γνώρισα ας το πούμε σε μια παρέα στη διάρκεια των εορτών. Ήταν ένας άνθρωπος που δε χόρταινες να είσαι μαζί της. Είχε μια προσωπικότητα που με έκανε να παραβλέπω τη διαφορά ηλικίας. Ξέραμε και οι δυο ότι αυτό που είχαμε δεν ήταν για μια εβδομάδα. Έπρεπε να σκεφτώ τι θα γίνει. Περάσαμε μαζί το καλοκαίρι και ήρθε ο Σεπτέμβριος και μετά ήταν αυτονόητο και για τους δυο ότι θα μείνουμε μαζί, ανεξαρτήτως ηλικίας, με εκείνη να μένει σε ένα νησί δυσπρόσιτο» είπε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Ήταν η γυναίκα της ζωής σας με λίγα λόγια;

Μπάμπης: Αυτό το έχουν πει πολλοί, πολλές φορές. Εγώ δεν το έχω πει ποτέ. Η αγάπη που πήρα και ένοιωσα ήξερα τι είναι.

Πρόεδρος: Υπήρξε κάτι προβληματικό στην αρχή;

Μπάμπης: Τα πλην του χαρακτήρα της ήταν αμελητέα και ένα κομμάτι τους ήταν της εφηβείας. Είχε την εφηβική αφέλεια που είχε οποιοσδήποτε. Ήξερα ότι θα ωριμάσει. Αν και ώριμη για την ηλικία της, ήταν στη διαδικασία ωρίμανσης. Άξιζε για εμένα να προσπαθήσω στο 100%.

Πρόεδρος: Ποτέ μετακόμισε η Κάρολαιν στην Αθηνα;

Μπάμπης: Υπάρχει μεγάλο κομμάτι μέχρι τότε. Να το πω;

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε με λεπτομέρειες τη γνωριμία και την πορεία της σχέσης του με την Κάρολαιν, τον μεγάλο έρωτα -που όπως είπε- ένιωσε. «Εγώ θα σας πω όσα συνέβησαν αυτά τα 4 χρόνια και εσείς βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Από το φθινόπωρο του 2017 πήγαινα συνεχώς στο νησί, νοίκιαζα ακόμα και φουσκωτό για να πηγαίνω προκειμένου να μη περνάει παραπάνω από εβδομάδα που δε θα τη δω. Σε κάθε ευκαιρία πήγαινα στο νησί. Το Πάσχα εκείνης της χρονιάς είχαμε κανονίσει ένα μεγάλο ταξίδι στις Φιλιππίνες όπου γνώρισα και την υπόλοιπη οικογένεια της. Ενα από τα θετικά που είχε η Κάρολαιν, ήταν η μητέρα της. Η ίδια μου ζήτησε να τη γνωρίσω. Μου είπε «δε μπορώ να λέω ψέματα, αν μου πει κάτι για την ηλικία, θα της πω να σε γνωρίσει». Στις 20 ημέρες στις Φιλιππίνες ήταν ένα όνειρο. Ήταν άνθρωποι με ήθος και αρχές. Όλα έβγαλαν νόημα. Έβλεπα το λόγο που η Κάρολαιν ήταν αυτή που ήταν. Είχε μεγαλώσει σε οικογένεια με αρχές, με ήθος» περιέγραψε.

Μπάμπης: Μετά από αυτό ήμουν σίγουρος για αυτό που είχα νιώσει από την αρχή. Εκατό φορές να γύριζα πίσω το χρόνο, εκατό φορές θα διάλεγα την Κάρολαιν.

Πρόεδρος: Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να το κάνετε όμως.

Μπάμπης: Αυτό είναι το πρόβλημα ναι.

Συνεχίζοντας να περιγράφει την σχέση τους, ανάφερε πως «τέσσερα χρόνια με την Κάρολαιν δεν άκουσα το όνομα μου. Πάντα με έλεγε αγάπη μου ή μικρέ. Ακόμα και όταν τσακωνόμαστε θα έλεγε «γιατί το έκανες αυτό αγάπη μου;. Ποτέ Μπαμπη».

Αναφερόμενος στην απόφαση του γάμου τους, υποστήριξε πως βρήκαν καλή ιδέα να γίνει στην επέτειο των δυο χρόνων της σχέσης τους. «Η Κάρολαιν ήθελε να παντρευτεί στην παραλία. Καταλήξαμε ότι θα κάνουμε ένα ρομαντικό ταξίδι και θα παντρευτούμε. Ξέρω ότι είναι νωρίς και δεν μπορώ να σας πείσω για το πως ήμασταν. Πως πήρα την απόφαση στα 18 της χρόνια να την παντρεύω. Ακόμα και τώρα επειδή πονάει παρά πολύ, αν σταματούσε ο χρόνος στις 10 Μαΐου, πάλι το ότι παντρευτήκαμε εκείνη τη περίοδο κι ας ήταν νωρίς, το πόσο χαρούμενη την έκανα, πόσο ευτυχισμένη ήμασταν, το αγαπήσαμε σαν ιδέα να παντρευτούμε».

Σε ερώτηση της προέδρου αν ο γάμος έγινε για να αποφευχθεί το να το μάθουν οι γονείς, εκείνος υποστήριξε πως ήταν απλώς το όνειρο τους.

«Το πλάνο μας ήταν να γυρίσουμε στην Αθήνα και να κάνουμε το πάρτι, τη δεξίωση. Για να μπορούν να έρθουν όλοι και να χαρούν μαζί μας» απάντησε.

Πρόεδρος: Η σχέση αυτή δεν υπήρξε προβληματική;

Μπάμπης: Υπήρξε αλλά είναι υποκειμενική λέξη. Μπορεί κάποιος που θα τα ακούσει να τα χαρακτηρίσει ως προβλήματα, αλλά για εμένα δεν ήταν.

Η πρώτη εγκυμοσύνη και η αποβολή

Αναφερόμενος στην πρώτη εγκυμοσύνη της Καρολάιν, υποστήριξε πως δεν ήταν προγραμματισμένο.

«Θέλαμε να κάνουμε αλλά πράγματα. Ήμασταν μεταξύ πάρτι και ευτυχίας από το γάμο μας. Δεν υπήρχε όμως μεταξύ μας η συζήτηση ώστε να τερματιστεί η εγκυμοσύνη. Το συζητήσαμε παρά πολύ. Το είχε μέσα της. Οι συζητήσεις ήταν για το πώς όλα τα πράγματα που ονειρευόμασταν, για το μέλλον της, τα ταξίδια μας, ότι δεν θα χαλάσουν. Ο στόχος των συζητήσεων ήταν πως θα εντάξουμε το παιδί στα όνειρα μας, ώστε να έρθει και να τα ομορφύνει κι άλλο» περιέγραψε.

Σχετικά με την αποβολή της Καρολάιν, με κλάματα ο κατηγορούμενος είπε: «Αυτό που μας συνέβη εκείνο το απόγευμα και δεν συνέβη στο σώμα μου με γονάτισε. Μας γονάτισε. Μας διέλυσε. Όποιος και να μου το περιέγραφε πριν, δεν θα το πίστευα. Η Καρολάιν και πάλι ήταν εκεί για εμένα. Επιβεβαιώθηκε η ποιότητα αυτού του ανθρώπου. Το Σάββατο το βράδυ απέβαλλε στην κρεβατοκάμαρα μας. Τον σποράκο τον χάσαμε στο σπίτι και το είδαμε. Τον βάλαμε σε ένα κουτάκι, ήταν παιδάκι, δεν ήταν έμβρυο και πήγαμε στον Υμηττό».

Πηγή: Dikastiko.gr