Γλυκά Νερά: Το “κλάμα” του πιλότου κατά την ανάγνωση του ημερολογίου της Καρολάιν

Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες πολιτικής αγωγής για τον χαρακτήρα του.
Eurokinissi

Με τέσσερις μάρτυρες ολοκληρώθηκε ο κύκλος στη δίκη για τη δολοφονία της Κάρολαιν Κράουτς. Ο Μπαμπης Αναγνωστοπουλος αυτή τη φορά δε ζήτησε να εξετάσει κανένα μάρτυρα, ενώ ξέσπασε σε κλάματα όταν αναγνώστηκαν κομμάτια από το ημερολόγιο της 20χρονης συζύγου του, την οποία δολοφόνησε στη μεζονέτα τους τον περασμένο Μάιο.

Το δικαστήριο, μετά από αίτημα της εισαγγελέως, κάλεσε έναν από τους συντάκτες των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης για να απαντήσει σε ερωτήσεις γύρω από το ηλεκτρονικό ρολόι και την κάμερα ασφαλείας. Σύμφωνα με το πραγματογνώμονα, ο λόγος που μπορεί να έγινε η επίμαχη καταγραφή, δεν σημαίνει ότι το θύμα ήταν ξύπνιο, αλλά ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα των κινήσεων της στον ύπνο της.

Πρόεδρος: Προκύπτουν 17 βήματα που αντιστοιχούν σε 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα 5 δευτερολέπτων χωρίς καταγραφή αύξησης παλμών. Όλο αυτό είναι λίγο παράλογα, να διανύσει τόσα μέτρα σε τόσο χρόνο….
Μάρτυρας: Ο αισθητήρας καταγράφει κάθε κίνηση με το ρολόι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τί έχει γίνει. Μπορεί να έχει γίνει με παρατεταμένη κίνηση του χεριού.
Πρόεδρος: Συνεχίζει να καταγράφει μετά το θάνατο;
Μάρτυρας: Μπορεί, αν μεταφέρεται το ρολόι και ας μην το φοράει κάποιος.
Εισαγγελέας: Πως γίνεται να καταγράφει κίνηση αφού το θύμα κοιμάται;
Μάρτυρας: Το ρολόι καταλαβαίνει κίνηση και το μεταφράζει σε μέτρα και σε βήματα. Μπορεί να γίνει μια κίνηση χεριού.

Από την πλευρά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κατέθεσε συνταξιούχος εκπαιδευτικός και φίλη της οικογένειας Αναγνωστόπουλου, η οποία απαντώντας στο γιατί οι γονείς του κατηγορούμενου δεν έχουν βρεθεί στη δικαστική αίθουσα.

«Η δίκη μου άποψη είναι ότι δεν ήρθαν γιατί τους απασχολεί να κρατήσουν επαφή με το παιδάκι. Θέλουν να είναι κοντά στο μωρό. Επίσης, είχαν πολύ άσχημη εμπειρία με τους δημοσιογράφους και έχουν τρομοκρατηθεί» εξήγησε.

Σχετικά με τη σχέση του κατηγορούμενου με τους γονείς του, είπε πως «η μητέρα του δεν είχε επαφή και στεναχωριόνταν για αυτό. Δεν τον έβλεπε ιδίως μετά το γάμο».

Πρόεδρος: για ποιο λόγο;
Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Ξέρω ότι η φίλη μου είχε επαφή με τη μητρική οικογένειας, διατηρούσε σχέσεις και τα παιδιά ήταν μάλλον σε μια φάση απομόνωσης.

Νωρίτερα, είχε καταθέσει μια αντεισαγγελέας ως μάρτυρας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ομοσπονδία που παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Ο κύριος κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει ότι ήταν προέκταση του εαυτού της Κάρολαϊν. Ήταν ένας οδυνηρός θάνατος, ήταν κάτι το ξαφνικό από ένα φιλικό πρόσωπο για αυτό έκλαψε μόνο και δεν αντέδρασε» ανέφερε.

Πηγή: dikastiko.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα