Αποστολή στην Ζαπορίζια για τη διάσωση ενός λιονταριού και ενός λύκου

Ένας Βρετανός βετεράνος πολέμου μετέφερε τα ζώα στη Ρουμανία χρησιμοποιώντας το μίνι λεωφορείο του.
Le lion Simba chargé dans le minibus de Tim à l'aide d'une grue le 19 mars 2022.
Le lion Simba chargé dans le minibus de Tim à l'aide d'une grue le 19 mars 2022.
Facebook : Tim Locks

Μια επικίνδυνη αποστολή. Ο Τιμ Λοκς, ένας βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ συνοδευόμενος από δύο φίλους, ξεκίνησε μια τετραήμερη αποστολή διάσωσης που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου. Ο στόχος τους ήταν να σώσουν ένα λιοντάρι και έναν λύκο από έναν ζωολογικό κήπο που βρίσκεται στην περιφέρεια Ζαπορίζια στην Ουκρανία. Η αποστολή τους χρηματοδοτήθηκε από crowdfunding και ο Τιμ ενημέρωνε για την πρόοδό της στον λογαριασμό του στο Facebook, δημοσιεύοντας φωτογραφίες και βίντεο.

Η ομάδα κατάφερε να εκκενώσει το λιοντάρι και τον λύκο και να περάσουν τα σύνορα μαζί τους χρησιμοποιώντας το μίνι λεωφορείο του Τιμ. Για τη φόρτωση των ζώων στο όχημα χρησιμοποιήθηκαν γερανός και εκσκαφέας. Η φόρτωση κράτησε τρεις ώρες, λόγω της δυσκολίας επικοινωνίας. «Ο οδηγός του γερανού και ο οδηγός του εκσκαφέα δεν μιλούσαν ούτε μια λέξη αγγλικά και εμείς δεν μιλάμε ουκρανικά, οπότε υπήρχε ένας διερμηνέας που μετέφραζε τα πάντα», είπε ο Τιμ Λοκς στη Metro.

La cage du lion Simba chargée à l'aide d'une grue samedi 19 mars 2022 dans un zoo de l'oblast de Zaporijia.
La cage du lion Simba chargée à l'aide d'une grue samedi 19 mars 2022 dans un zoo de l'oblast de Zaporijia.
Facebook : Tim Locks

Ο βετεράνος βρισκόταν στο Λβίβ της δυτικής Ουκρανίας και βοηθούσε τους Ουκρανούς όταν άκουσε για αυτά τα δύο ζώα. Ένας οικολόγος που συνάντησε σε ένα ξενοδοχείο του είπε για την κατάστασή τους.

Ο Τιμ και οι φίλοι του έκαναν τις προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης των διαστάσεων του μίνι λεωφορείου του για να υπολογίσουν τον τρόπο μεταφοράς των δύο ζώων. Πήραν μαζί τους πάνες, γάλα φόρμουλα ακόμα και προϊόντα υγιεινής που προορίζονταν για τον πληθυσμό και ξεκίνησαν για ένα ταξίδι μετ′ επιστροφής 2000 χιλιομέτρων.

Όταν έφτασαν, το λιοντάρι ο Σίμπα ήταν ήδη σε ένα κλουβί. Στον λύκο, τον Αλεκά χορηγήθηκε ένα ηρεμιστικό πριν τοποθετηθεί σε δεύτερο κλουβί. Δεν υπήρχε άλλος χώρος στο μίνι λεωφορείο όταν τα ζώα τοποθετήθηκαν στο πίσω μέρος.

.
.
Facebook

«Θυμόμαστε συνέχεια ότι είχαμε ένα λιοντάρι και έναν λύκο στο πίσω μέρος του βαν καθώς οδηγούσαμε και κοιτούσαμε πίσω μας για να δούμε ότι ήταν εκεί, ακριβώς πάνω από τους ώμους μας», είπε ο βετεράνος στη Metro.

Le lion Simba en cage dans le véhicule de Tim Locks samedi 19 mars 2022.
Le lion Simba en cage dans le véhicule de Tim Locks samedi 19 mars 2022.
Facebook : Tim Locks

Στο δρόμο για τη Ρουμανία

Φεύγοντας από την πόλη, εξακολουθούσαν να συνοδεύονται από την τοπική αστυνομία. Πέρασαν από σημεία ελέγχου που έπρεπε να δηλώσουν τα εμπορεύματά τους: ένα λιοντάρι και ένας λύκος. «Ένας φαντάρος μας είπε ότι γινόταν πόλεμος και δεν ήταν ώρα να αστειευτούμε», είπε ο Τιμ. «Τον πήγα στο πλάι του βαν, άνοιξα την πόρτα και του έδειξα ένα πραγματικό μεγάλο λιοντάρι», είπε.

Κατά την άφιξή του στη Ρουμανία, ο 45χρονος βετεράνος και οι δύο φίλοι του συναντήθηκαν με έναν κτηνίατρο. Συμπλήρωσε χαρτιά για δύο ώρες, πριν μεταφέρει τα ζώα σε έναν ζωολογικό κήπο στο Ρανταούτσι, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου χρειάστηκαν ένα περονοφόρο και είκοσι άτομα για να ξεφορτώσουν το λιοντάρι και τον λύκο στον ζωολογικό κήπο.

Δημοφιλή