Νεαρή Ουκρανή πυροβολήθηκε από ρωσικά στρατεύματα ενώ μετέφερε τροφή σε καταφύγιο σκύλων

Οι φίλοι και η οικογένεια της νέας γυναίκας κατηγορούν τις ρωσικές δυνάμεις για τους θανάτους
.
.
Facebook

Ήταν την περασμένη Παρασκευή (4/3) όταν η 26 ετών Αναστάσια Γιαλάσκαγια πυροβολήθηκε και στοτώθηκε μαζί με δύο ακόμα εθελοντές τι στιγμή που παρέδιδε φαγητό σε καταφύγιο σκύλων στην πόλη Μπούρσα περίπου 30 χιλιόμετρα έξώ από το Κίεβο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Global News η νεαρή κοπέλα μετέφερε τροφή στο καταφύγιο σκύλων που είχε ξεμείνει από προμήθειες για τρεις ημέρες καθώς το προάστιο είχε πληγεί από την εισβολή. Στην τελευταία της ανάρτηση στο Instagram, κάθεται στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου και χαμογελά, δίπλα σε σακούλες με σκυλοτροφή.

Η Αναστάσια Χριστένκο, η πιο στενη φιλή της 26χρονης, που είχε εκκενώσει την περιοχή πηγαίνοντας στην Βινίτσια, 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κιέβου, ήταν η πρώτη που ανησύχησε, όταν μεσολάβησαν αρκετές ώρες χωρίς να έχει νέα από την φίλη της.

.
.
Facebook

Κάλεσε τον πατέρα ενός εκ των δύο ανδρών που ήταν μαζί με την φίλη της. Οι τρεις τους θα επέστρεφαν στο σπίτι του μετά το ταξίδι τους. Ο πατέρας της απάντησε πως βρήκαν το αυτοκίνητό τους γαζωμένο από σφαίρες σε μικρή απόσταση. Τα ίχνη έδειχναν επίθεση από κοντινή απόσταση με βαρύ οπλισμό, σύμφωνα με την Χριστένκο.

Το πτώμα της βρέθηκε κοντά σε αυτά των δύο ανδρών. Οι φίλοι και η οικογένεια της νέας γυναίκας κατηγορούν τις ρωσικές δυνάμεις για τους θανάτους, λέγοντας πως η Γιαλάσκαγια δολοφονήθηκε από κοντινή απόσταση από εισβολείς.

.
.
Facebook
.
.
Facebook

«Της ζήτησα να προσέχει. Αυτές τις ημέρες ένα λάθος κοστίζει υπερβολικά πολύ», δήλωσε ο εν διαστάσει σύζυγός της, Γιέφχεν Γιαλάνσι. «Αλλά βοηθούσε τους πάντες γύρω της. Της ζήτησα να σκεφτεί την εκκένωση αλλά δεν άκουγε». «Είναι πολύ οδυνηρό για μένα που δεν κατάφερα να την βοηθήσω στο τελευταίο της ταξίδι. Ήταν ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που είχα γνωρίσει. Αφοσιωμένη να βοηθά, τους φίλους, τους συγγενείς, οποιονδήποτε χρειαζόταν βοήθεια».

Στις 26 Φεβρουαρίου, η Γιαλάσκαγια είχε κοιμηθεί σε ένα γκαράζ, φοβούμενη τους βομβαρδισμούς. Εκείνο το βράδυ έγραφε: «Τώρα καταλαβαίνω ακόμα καλύτερα, πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να δεις τους αγαπημένους σου όποτε θέλεις. Θα είμαστε σύντομα και πάλι μαζί, ασφαλείς και εν ειρήνη. Το πιστεύω».