Αρνητικά όλα τα τεστ των επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο που έφτασαν με απευθείας πτήσεις

Αισιόδοξα τα μηνύματα από τους μέχρι τώρα ελέγχους.
ASSOCIATED PRESS

Η επανέναρξη των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο συνοδεύτηκε από μαζικά τεστ που έγιναν σε επιβάτες, εξαιτίας των υψηλών επιδημιολογικών φορτίων που είχαν καταγραφεί στη χώρα, την περίοδο της έξαρσης της πρώτης φάσης της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνουν από την κυβέρνηση, στις 15 Ιουλίου έγιναν 1.366 τεστ σε επιβάτες που ταξίδεψαν απευθείας από βρετανικά αεροδρόμια στη χώρα μας. Στις 16 Ιουλίου έγιναν 1.437 τεστ. Τα αποτελέσματα όλων των τεστ, και των δύο ημερών, ήταν αρνητικά.

Αυτό που επίσης τονίζουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές είναι ότι στα δρομολόγια περιλαμβάνονταν απευθείας πτήσεις από το Μπέρμινχαμ και το Μάντσεστερ, περιοχές όπου έχουν καταγραφεί υψηλά επιδημιολογικά φορτία.

Μόνο δύο κρούσματα εντοπίστηκαν σε πτήσεις τράνζιτ, από το Λονδίνο μέσω Παρισιού και Λάρνακας και σύμφωνα με τους υπεύθυνους ιχνηλατήθηκαν οι επαφές τους και έχουν απομονωθεί.

Όπως διαβεβαιώνουν από την κυβέρνηση, τα μαζικά τεστ στις πτήσεις από τη Βρετανία θα συνεχιστούν και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα