Αρουραίοι που φτερνίζονται: Το νέο έργο του Μπάνκσι στο Λονδίνο για την πρόληψη κορονοϊού

Που όμως αφαιρέθηκε σύντομα.
Αρουραίοι που φτερνίζονται στο μετρό του Λονδίνου, το νέο έργο του Μπάνκσι.
Αρουραίοι που φτερνίζονται στο μετρό του Λονδίνου, το νέο έργο του Μπάνκσι.
Banksy

Ο Μπάνκσι, ο δημοφιλής καλλιτέχνης του δρόμου κάλυψε το εσωτερικό βαγονιού του μετρό του Λονδίνου με φωτογραφίες από αρουραίους που φτερνίζονται, για να μετδώσει ένα μήνυμα για την εξάπλωση του κορονοϊού και την χρήση μασκών προσώπου. Ωστόσο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λονδίνο “Transport for London (TfL)” ανέφεραν ότι το έργο τέχνης αφαιρέθηκε μερικές ημέρες πριν, σύμφωνα με την ”αυστηρή πολιτική κατά των γκράφιτι”.

Ο καλλιτέχνης, του οποίου την ταυτότητα δεν γνωρίζουμε, δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας 59 δευτερολέπτων στους λογαριασμούς του σε Instagram και Youtube με λεζάντα: ”Αν δεν φορέσεις μάσκα, δεν καταλαβαίνεις”.

View this post on Instagram

. . If you don’t mask - you don’t get.

A post shared by Banksy (@banksy) on

Το βίντεο ξεκινάει δείχνοντας ένα λαπτοπ και στιγμιότυπα από την απολύμανση στο μετρό του Λονδίνου που έγινε τον Μάϊο. Ο Μπάνκσι, φορώντας φόρμα εργασίας, μάσκα, γυαλιά, μπλε γάντια και ένα πορτοκαλί μπουφανάκι με τυπωμένο πάνω το μήνυμα ”μείνετε ασφαλείς”, εμφανίζεται στην συνέχεια να ποζάρει ως εργαζόμενος στα Μέσα Μεταφοράς Λονδίνου.

Προχωράει προς την γραμμή του μετρό Circle Line, μεταφέροντας ένα κίτρινο μπουκάλι ψεκασμού και διακοσμεί ένα χαρτόνι με στένσιλ.

Καθώς η ανακοίνωση αναφέρει ότι ”η επόμενη στάση είναι η Μπέικερ Στριτ”, ο Μπάνκσι ψεκάζει με σπρέι μπλε σταγονίδια που προέρχονται από το πρόσωπο ενός από τους αρουραίους που έχει σχεδιάσει στο βαγόνι. Ενας άλλος αρουραίος φοράει μπλε μάσκα στο πρόσωπό του, ενώ ένας τρίτος κρατάει στα χέρια του αντισηπτικό.

Το βίντεο τελείώνει με ένα μήνυμα που έχει ψεκαστεί σε τοίχο του μετρό και γράφει: ”Μένω σε καραντίνα, αλλά σηκώνομαι ξανά”. Και τότε ακούγεται το δημοφιλές τραγούδι “Tubthumping”, γνωστό και ως “I Get Knocked Down”.

Δημοφιλή