Αρπαγή ανηλίκου: Πώς κατάφερε και διέφυγε ο πατέρας με το παιδί

Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές είναι σε επαφή με τις νορβηγικές και ήδη έχουν καταχωρήσει τα στοιχεία του εξάχρονου στις ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων.
ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ – ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ – ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
MEGA

Με στοιχεία παραπλήσια με εκείνα του πατέρα του και πτήση προς τη Δανία και όχι τη Νορβηγία κατάφερε τελικά ο πατέρας του 6χρονου, τον οποίο άρπαξαν μέσα από το σπίτι στην Κηφισιά, να διαφύγει των ελληνικών αρχών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, διαπιστώθηκε από την προανάκριση ότι ο πατέρας με το ανήλικο αγόρι και ένα συγγενικό πρόσωπό τους αναχώρησαν με πτήση από το αεροδρόμιο ”Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης το πρωί της Τετάρτης, στις 06:20, λίγες ώρες μετά την αρπαγή του εξάχρονου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν ήταν πλαστό το διαβατήριο, το οποίο είχε ο ανήλικος, καθώς δεν γίνεται διαβατηριακός έλεγχος σε πολίτες των κρατών εντός της Ζώνης Σένγκεν.

Το απόγευμα τής Τετάρτης η Ελληνίδα δικηγόρος τού πατέρα ενημερώθηκε από τους Νορβηγούς συναδέλφους της, οι οποίοι τον εκπροσωπούν, ότι ο 6χρονος έχει καταφθάσει ασφαλής μαζί με τον πατέρα του στη Νορβηγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αστυνομικές αρχές είναι σε επαφή με τις νορβηγικές και ήδη έχουν καταχωρήσει τα στοιχεία του εξάχρονου στις ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων για τους εξαφανισθέντες.