Αρτέμιδα: Το «κλειδί» στην εξιχνίαση του μαφιόζικου χτυπήματος

Το γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο ενός εκ των θυμάτων λίγο πριν την εξαπλή δολοφονία.
Milliyet

Στον 32χρονο άνδρα από την Τουρκία, τον οποίο συνέλαβαν στο αεροδρόμιο δύο ώρες μετά την εξαπλή δολοφονία στην Αρτέμιδα το απόγευμα τής Δευτέρας, έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους οι ερευνητές της Ασφάλειας, καθώς έχουν ενδείξεις ότι συμμετείχε στην εκτέλεση.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούν πως πρόκειται για τον άνθρωπο, που απέστειλε γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο ενός εκ των θυμάτων, προειδοποιώντας το ότι έχει αποκαλυφθεί η θέση τους και πως πρέπει να φύγουν, και εκείνος που τους υποσχέθηκε να τους οδηγήσει στο αεροδρόμιο, αλλά τελικά τους οδήγησε στην ενέδρα της οδού Αραφήνος.

Ο 32χρονος, περίπου μία ώρα μετά το χτύπημα, έκανε κράτηση από το κινητό τηλέφωνό του για ένα εισιτήριο στο όνομά του, προκειμένου να ταξιδέψει στις εννέα το βράδυ προς τη Μυτιλήνη, όπου διαμένει μόνιμα, αλλά στο μεσοδιάστημα τον συνέλαβαν επειδή στην αποσκευή του είχε τέσσερα φυσίγγια των εννέα χιλιοστών και δύο πλαστές ταυτότητες από την Πορτογαλία.

Ο 32χρονος παραμένει υπό κράτηση, καθώς διετάχθη η απέλασή του, αλλά είναι ιδιαίτερα αρνητικός στις ερωτήσεις των στελεχών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών σε ό,τι αφορά στην εξαπλή δολοφονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να διαγράψει κάποιες από τις συνομιλίες, που είχε στο κινητό τηλέφωνό του, με τους αστυνομικούς τώρα να προσπαθούν να μεταφράσουν όλα τα δεδομένα από αυτό, αλλά ταυτόχρονα να εντοπίσουν στοιχεία, που να τον τοποθετούν στον χώρο και να αποδεικνύουν τη σχέση του με τα θύματα.