Αργεντινή: Εκλεψαν επιχείρηση δύο φορές μέσα σε μια ημέρα, πρώτα ληστές και μετά αστυνομικοί

Ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου πίστευε ότι είχε γίνει κάποιο λάθος και ότι ο αξιωματικός είχε πάρει την τσάντα ως αποδεικτικό στοιχείο. Έκανε λάθος!
.
.
Youtube

Ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Αργεντινή είχε πρόσφατα την ατυχία να το ληστέψουν δύο φορές σε μια μέρα, μια φορά από δυο ληστές και μετά από αστυνομικούς που υποτίθεται ότι θα έπιαναν τους κακοποιούς.

Την περασμένη Τετάρτη, δύο ένοπλοι ληστές μπήκαν στα γραφεία ενός ταξιδιωτικού γραφείου στο Μπουένος Άιρες και αφού τρομοκράτησαν το προσωπικό απέσπασαν από τα ταμεία της επιχείρησης εκατοντάδες χιλιάδες πέσος.

Τα θύματα κάλεσαν την αστυνομία μόλις οι δράστες έφυγαν από το ταξιδιωτικό γραφείο, αλλά αυτό αποδείχθηκε μεγάλο λάθος, αναφέρει το Odditycentral.

Μετά από περίπου δέκα λεπτά, τρεις αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και μετά από σύντομη ανάκριση του προσωπικού για πως έγινε η ληστεία έφυγαν. Τότε ήταν που ένας από τους υπαλλήλους του πρακτορείου παρατήρησε ότι δεν υπήρχε πουθενά μια μαύρη τσάντα που περιείχε περίπου τέσσερα εκατομμύρια πέσος που είχαν ξεχάσει να πάρουν μαζί τους φεύγοντας οι ληστές.

Ένας από τους υπαλλήλους του ταξιδιωτικού γραφείου ορκίστηκε ότι οι ληστές είχαν χάσει την τσάντα και ότι ήταν ακόμα στο γραφείο όταν έφτασε η αστυνομία. Και δεν έλεγε ψέματα. Πλάνα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έδειξαν έναν από τους αστυνομικούς να βγαίνει από το πρακτορείο με την τσάντα κάτω από το μπράτσο του.

Ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου πίστευε ότι είχε γίνει κάποιο λάθος και ότι ο αξιωματικός είχε πάρει την τσάντα ως αποδεικτικό στοιχείο. Έκανε λάθος!

Αφού τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα για να αναφέρει τη χαμένη τσάντα με τα χρήματα, ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ενημερώθηκε από τον αστυνομικό ότι το έγγραφο που συνέταξαν οι αστυνομικοί για τη ληστεία δεν ανέφερε καμία τσάντα με χρήματα.

Αφού εξέτασε το υλικό της κάμερας ασφαλείας, ο εισαγγελέας ζήτησε τη σύλληψη των τριών αστυνομικών και την προσαγωγή τους ενώπιον δικαστή. Τα βίντεο δείχνουν τους τρεις αστυνομικούς να κατεβαίνουν τις σκάλες από το ταξιδιωτικό γραφείο του έβδομου ορόφου, παρόλο που το κτίριο είχε ασανσέρ. Η εισαγγελία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τρεις αστυνομικοί παρατήρησαν ότι το ασανσέρ είχε κάμερες ασφαλείας και προτίμησαν να τις αποφύγουν, χωρίς να υπολογίζουν τις κάμερες στο λόμπι.

«Είδαν ότι υπήρχαν κάμερες στο ασανσέρ και για αυτόν τον λόγο προτίμησαν να τις αποφύγουν, αλλά δεν έλαβαν υπόψη αυτές που βρίσκονταν στους διαδρόμους», είπε στο Infobae πηγή που συμμετείχε στην έρευνα.

Οι τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα και η μαύρη τσάντα γεμάτη δολάρια βρέθηκε σε ένα από τα σπίτια του υπόπτου. Τα άλλα δύο άτομα αρνήθηκαν ότι έπαιξαν ρόλο στην ληστεία, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν θεώρησαν τον συνάδελφό τους εγκληματία.

Οι τρεις αστυνομικοί κρατούνται αυτή τη στιγμή σε διαφορετικές εγκαταστάσεις της Ομοσπονδιακής αστυνομίας και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Δημοφιλή