ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/01/2020 14:54 EET

Αστυνομικός χτύπησε παιδί στο Μενίδι - ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι 11 ετών.

Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ενός βίντεο από το Μενίδι, που δείχνει αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να χτυπά ένα ανήλικο αγόρι το απόγευμα του Σαββάτου.

Μετά την έκταση που πήρε αρχικά στα social media το υλικό, η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε σήμερα επίσημη ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι τέσσερις αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός.

Στα πλάνα που ακολουθούν, τέσσερις αστυνομικοί πάνω σε δύο μηχανές στρίβουν σε ένα στενό, όπου στην μέση του δρόμου περπατούν δύο παιδιά. Οι ένστολοι κατεβαίνουν. Δύο από αυτούς μιλούν στα παιδιά ενώ οι υπόλοιποι ερευνούν τον γύρω χώρο. Η κάμερα καταγράφει μόνο την εικόνα χωρίς ήχο. Ξαφνικά, ένας αστυνομικός χτυπά με δύναμη το παιδί πάνω από τον λαιμό και αρχίζει να κατευθύνεται προς τον άλλον ανήλικο. Κάποιος άλλος αστυνομικός φαίνεται να συζητά με το παιδί, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι 11 ετών. Ένα λευκό αυτοκίνητο στρίβει στο στενό. Οι αστυνομικοί ανεβαίνουν στα οχήματά τους και αποχωρούν. 

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει πως «έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί». 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ  

«Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί».