ΔΙΕΘΝΕΣ
25/06/2020 19:00 EEST

Αγωγή κατά του Έλτον Τζον κατέθεσε η πρώην σύζυγος του, τριάντα χρόνια μετά το διαζύγιο

Η Γερμανίδα ηχολήπτρια γνώρισε τον τραγουδιστή το 1983 και παντρεύτηκαν έναν χρόνο αργότερα.

ASSOCIATED PRESS
Αυστραλία, 14 Φεβρουαρίου 1984.

Η Ρενάτε Μπλάουελ, πρώην σύζυγος του Έλτον Τζον, η οποία παρέμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας επί δεκαετίες, κατέθεσε αγωγή κατά του Βρετανού σταρ.

Η αγωγή αφορά πιθανώς τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του Έλτον Τζον, ωστόσο ο λόγος δεν έχει γίνει γνωστός, καθώς οι δικηγόροι του αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση.

Η Γερμανίδα ηχολήπτρια γνώρισε τον τραγουδιστή το 1983, την περίοδο που ηχογραφούσε τον δίσκο «Too Low for Zero». Παντρεύτηκαν τον επόμενο χρόνο, ενώ ήταν σε περιοδεία στην Αυστραλία και η σχέση έληξε επίσημα το 1988, οπότε και εκδόθηκε το διαζύγιο.

Λίγο μετά, την ίδια χρονιά, ο Έλτον Τζον ένιωσε έτοιμος να δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ακολούθησε η σχέση με τον Ντέιβιντ Φέρνις, με τον οποίο παντρεύτηκαν μετά από 21 χρόνια κοινού βίου και δημιούργησαν οικογένεια.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι δημόσιες εμφανίσεις της Ρενάτε Μπλάουελ ήταν σπάνιες, παρά το γεγονός ότι, το ενδιαφέρον για εκείνη αναζωπυρώθηκε μετά την αναφορά στη σχέση τους στην ταινία «Rocketman» (2019) με θέμα τη ζωή του Έλτον Τζον και τη μεταμόρφωση του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα σε σταρ πρώτου μεγέθους. 

ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
Αύγουστος 1984, Μονακό. 

Ο δικηγόρος της Μπλάουελ, ο οποίος επίσης αρνήθηκε να μιλήσει για την υπόθεση, σχολίασε μόνο ότι η εντολέας του ελπίζει ότι το ζήτημα θα λυθεί φιλικά. 

Στην αυτοβιογραφία του που εκδόθηκε πριν από έναν χρόνο, ο Έλτον Τζον μιλά για την αγωνία του την περίοδο του διαζυγίου με την Μπλάουελ και τον αγώνα για την αποδοχή της σεξουαλικότητας του. 

«Πλήγωσα την καρδιά ενός ανθρώπου που αγάπησα και με αγάπησε άνευ όρων, κάποιου που δεν θα μπορούσα να κατηγορήσω με οιονδήποτε τρόπο. Παρά τον πόνο, δεν έχει μείνει καθόλου πικρία. Χρόνια μετά, όταν συνέβαινε κάτι στη ζωή μου και ο Τύπος χτυπούσε την πόρτα της, ψάχνοντας την όποια ‘βρωμιά’, εκείνη έλεγε πάντα, αφήστε με ήσυχη». 

Όπως γράφει στο βιβλίο, μετά το διαζύγιο είχαν μία και μοναδική συνάντηση. Όταν ο Έλτον Τζον απέκτησε παιδιά της απηύθυνε πρόσκληση, επιθυμώντας να γνωρίσει την οικογένεια του, αλλά εκείνη αρνήθηκε και ο ίδιος δεν την πίεσε, σεβόμενος τα αισθήματα της. 

Με πληροφορίες από Guardian