Χαρίτσης κατά Μητσοτάκη: «Στα όρια θεσμικής εκτροπής» η αμφισβήτηση του αδιάβλητου των εκλογών

Χαρίτσης κατά Μητσοτάκη: «Στα όρια θεσμικής εκτροπής» η αμφισβήτηση του αδιάβλητου των εκλογών
Bloomberg via Getty Images

Με τη διαβεβαίωση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκη «δεν έχει τίποτα να φοβάται ως προς την εκλογική διαδικασία», αλλά και με μία προσωπική βολή απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στην τοποθέτηση του Προέδρου της ΝΔ στη Βουλή σχετικά με την εκλογική διαδικασία: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, με απολύτως ομαλό, διάφανο και αδιάβλητο τρόπο και το κόμμα του θα τις χάσει. Για μία ακόμη φορά», σημειώνει σε δηλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κύριος Χαρίτσης δεν θέλησε να αφήσει αναπάντητη την ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης για «διάφορα σενάρια που ακούγονται και γράφονται. Για κάποιες άλλες εταιρείες που θα αναλάβουν τις εκλογές... Θέλω να προειδοποιήσω τους πάντες οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις».

Στην απάντησή του, ο υπουργός Εσωτερικών κάνει λόγο για «πανικό» του κυρίου Μητσοτάκη και υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για απαράδεκτη δήλωση που αγγίζει τα όρια της θεσμικής εκτροπής και συνιστά μέγιστη προσβολή προς όλους τους εργαζόμενους και τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών που διασφαλίζουν κάθε φορά την ομαλή και αδιάβλητη διεξαγωγή των εκλογών. Και το ίδιο πράττουν και τώρα.

Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από τον κ. Μητσοτάκη. Η Αριστερά σε αυτή τη χώρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους αγώνες για την υπεράσπιση και την εμβάθυνση της δημοκρατίας. Δεν ξέρουμε ποιος πολιτικός αταβισμός οδήγησε τον πρόεδρο της ΝΔ να φαντάζεται νοθείες, σίγουρα πάντως, δεν είναι η ιστορία και η πρακτική της Αριστεράς».

Δημοφιλή